Нереально смачний рецепт на вечерю: печені баклажани з фаршем та овочам – від цієї смакоти не відірватися

Ідеальний варіант до вечері: печені баклажани з фаршем та овочами, який робиться дуже просто із доступних продуктів – швидко, смачно та корисно. Спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів
  • 500 г фаршу
  • 2 шт цибулі
  • Сіль та спеції за смаком
  • Пучок базиліка або кінзи, або петрушки (що більше любите)
  • 1 ст.л. кетчупу
  • 0.5 ч.л. коріандру
  • 1 шт моркви
  • 0.5 солодкого перцю
  • 2 шт помідора
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Бажано обрати баклажани, які будуть рівномірної форми. Нарізаємо баклажани кільцями – широкими, приблизно 1 см товщиною. Розкладаємо наші кільця на поверхню та підсолюємо за смаком. Якщо у вас баклажани мають гіркуватість, їх потрібно попередньо потримати у воді хвилин 30.

Нам потрібно зробити з м’яса фарш (це може бути будь-яке м’ясо) або ви можете купити вже готовий фарш. До готового фаршу додаємо одну цибулю нарізану на дрібні шматочки.

Далі нарізаємо дрібно зелень – базилік, якщо не любите його, можете замінити на щось інше – кінза або петрушка. І тепер додаємо її до фаршу

Підсолюємо фарш та додаємо спеції – пів чайної ложки сушеного часнику, 1 столову ложку кетчупу, пів чайної ложки коріандру – все ретельно перемішуємо та залишаємо фарш настоятись.

Другу цибулю нарізаємо на дрібні кубики, теж саме робимо із морквою. Нарізаємо мілко половину солодкого перця і також дрібно наріжемо, а потім, те саме і з помідорами.

Розігріваємо пательню на середньому вогні, додаємо на неї олію та цибулю – смажимо. Майже одразу пересипаємо моркву, через хвилини 3-4 – солодкий перець.

Тепер, поки овочі смажаться, беремо наші баклажани та викладаємо на кожний шматочок фарш, за допомогою звичайної ложки. І перекладаємо у місткість, в якій будемо запікати.

Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами
Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Потім додаємо помідори до овочів, які смажаться та тримаємо ще декілька хвилин на вогні.

Подрібнюємо 2 зубчики часнику та додаємо до смажених овочів. Якщо помідор дав дуже мало соку – додайте звичайної води на пательню. Солимо та додаємо спеції.

Готові овочі переливаємо до форми, в якій будемо запікати  зверху викладаємо баклажани.

Тепер ми маємо пропекти у духовці при температурі 180 градусів хвилин 45-50.

Ми отримали ніжний, смачний баклажан з овочами та фаршем, який підійде ідеально до вашої вечері. Пробуйте готувати, нехай смакує!

Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee
Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.