Мариновані грибочки “5 секунд”: ідеально до м’яса і просто так. Не можу зупинитися їх готувати – нереальні

Швидкий рецепт приготування маринованих грибочків, які ідеально будуть пасувати до вашого святкового столу. Ви можете їх використовувати як закуску, так й для салатів.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 6 ст.л. яблучного оцету 6%
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 3 шт лаврового листа
  • 10 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

Беремо велику каструлю, аби помістилися всі печериці. Насипаємо в неї 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру, додаємо 6 столових ложок яблуневого оцету, він має бути 6% (якщо у вас буде 9%, то кладіть 4 столові ложки оцту).

Також додаємо 4 столові ложки рослинної олії. Беремо 4-5 зубчика часнику та дрібно нарізаємо дольками та перекладаємо до каструлі.

Попередньо миємо печериці (або позбавляємось верхнього шару грибочків).Печериці краще обирати середнього розміру, якщо у вас великі – краще розріжте їх навпіл, аби вони краще промаринувались.

До каструлі також додаємо 3 лаврових листи та 10 горошин чорного перцю. Тепер перекладаємо гриби до каструлі.

Розігріваємо плиту на максимальному вогні та ставимо нашу каструлю з грибами. Коли маринад почне кипіти, тоді накриваємо каструлю кришкою та зменшуємо вогонь до середнього та варимо ще 10 хвилин. Грибочки за цей час дають сік та починають варитися у нього. Тому наш маринад виходить дуже насичений. Грибочки після варки мають дуже зменшитися у розмірах та має стати багато води – самого маринаду у каструлі.

Тепер даємо охолонути нашим грибочками й потім ставимо до холодильника на 4-8 годин, краще за всього – на ніч. Аби наші гриби добре промаринувались.

Ми отримуємо швидку, просто та економну закуску, яку можна подавати як до гарніру, так й разом із салатами. Гриби виходять смачніше, ніж магазинні. Ба більше. Ви ще й економите на цьому рецепті! Пробуйте готувати, бо від цих грибочків просто неможливо відірватися, хочеться ще й ще! Нехай смакує!

Рецепт приготування маринованих печериць - швидко та смачно
Рецепт приготування маринованих печериць – швидко та смачно. Фото YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.