facebook

Свекруха навчила, як зі шматочка фаршу зробити гору котлет. Смачно, просто і вся сім’я буде сита

Якщо у вас є 250 г фаршу, а нагодувати потрібно всю сім'ю – цей рецепт для вас! Економно, просто і головне смачно – такі котлетки сподобаються і дорослим і дітям.

Господиням завжди хочеться радувати свою родину смачними стравами. Та буває, що до зарплати ще цілий тиждень, а готувати вже немає з чого. У таких випадках вам точно стане при нагоді цей рецепт. Всього з 250 грам курячого фаршу виходить ціла гора смачних і соковитих котлет. При цьому на смак не зрозуміло, що вони не повністю з м’яса.

Необхідні інгредієнти:

  • курячий фарш – 250 г;
  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • кип’яток – 300 мл;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Вівсяні пластівці заливаємо окропом, перемішуємо і залишаємо запарюватися на 10-15 хвилин.

Цибулину тремо на тертці або збиваємо блендером до стану пюре і перекладаємо до фаршу. Туди ж додаємо майонез, яйце, сіль, перець і улюблені спеції. Для цього рецепту ідеально підійдуть паприка, сухий часник та хмелі-сунелі. Також у фарш можна додати дрібно нарізану зелень.

Все ретельно вимішуємо і додаємо запарену вівсянку. Знову все добре перемішуємо.

Рецепт смачних і економних котлет: ціла гора зі жменьки фаршу
Рецепт смачних і економних котлет: ціла гора зі жменьки фаршу

Змочуємо руки водою і формуємо котлети круглої або продовгуватої форми. Кожну котлету обвалюємо у борошні. Обсмажуємо котлети на розігрітій олії з двох сторін до золотистості. Смажити потрібно на середньому вогні під закритою кришкою. Котлети не вбирають олію і добре тримаються купи.

Рецепт смачних і економних котлет: ціла гора зі жменьки фаршу
Рецепт смачних і економних котлет: ціла гора зі жменьки фаршу

Готові котлети смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді. Вони ідеально смакують з різноманітними гарнірами: картопляним пюре, макаронами, гречкою, чи іншими кашами.

За смаком такі котлети практично не відрізниш від звичайних курячих котлет. Вівсянка у їхньому складі не відчувається, а майонез надає особливої соковитості.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.