Повітряні млинці на молоці: ідеальний рецепт від свекрухи, завдяки якому наші сніданки стали ще простішими

Ідеальний варіант сніданку – універсальні млинці на молоці, які можна подати як з начинкою, так й просто до чаю. Спробуйте приготувати саме за цим рецептом – повітряність та аромати вас здивують.

Інгредієнти:

  • 3 середніх яйця
  • 1/3 ч.л. солі
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 150 г борошна
  • 500 г молока (тепла або кімнатна температура)

Спосіб приготування:

Розбиваємо 3 яйця у глибоку місткість та додаємо до неї 1/3 чайної ложки солі, 2 столові ложки з гіркою цукру (якщо любите солодке – можна додати 3 з гіркою), 1 чайна ложка ванільного цукру й одразу до всього цього додаємо 3 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо все вінчиком до однорідної маси.

Аби уникнути комочків – додаємо одразу 150 грамів борошна та перемішуємо все ретельно, отримуємо густу масу. Тепер нам потрібно додати теплого молока частинами до нашого тіста. Перемішали – додаємо наступну частину. Маємо вмісити 500 мл молока.

За таким способом у вас не має бути комочків у тісті. Можете скористатися міксером для замісу.

Залишаємо після цього тісто хвилин на 15-20 при кімнатній температурі, аби воно відпочило.

Через цей час можна починати смажити млинці – розігріваємо пательню на середньому вогні та додаємо олію. Не забуваємо перед кожним млинцем перемішувати тісто, аби мука не осідала на дно місткості.

Смажити можемо на сильному вогні, але тоді потрібно спостерігати за млинцями. Як тільки бачите, що краї починають рум’янитись, можна перегортати млинець на зворотну сторону.

Якщо у вас виходять краї хрумкі, але ви хочете, аби воно було більш м’яке – накривайте готові млинці кришкою з каструлі та через певний час вони стануть м’якішими. За рецептом отримали 16 великих млинців.

Подавати можна з будь-якою начинкою – солодкі або солоні, як ви бажаєте. Це може бути сирна начинка, м’ясна, овочева, шоколадна або фруктова. Пробуйте готувати цю красоту – нехай смакує!

Рецепт приготування повітряних млинців на сніданок. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування повітряних млинців на сніданок. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.