facebook

Не повірите, але бісквіт випікаю на газованому лимонаді! Виходить пишний та вологий – ідеальна імпровізація!

Рецепт пишного та вологого бісквіту на газованому лимонаді для тих, хто любить експериментувати на кухні та створювати щось нове. Він простий у приготуванні, але результат завжди виходить на висоті.

Один з незвичайних і водночас простих способів приготування бісквіту — використання лимонаду. Такий бісквіт виходить надзвичайно пухким, ароматним та вологим. Підходить як для куштування з чаєм, так і для приготування тортів та десертів.

Ідеальний бісквіт на газованому лимонаді
Ідеальний бісквіт на газованому лимонаді

Інгредієнти:

  • Сильногазований лимонад — 250
  • Рослинна олія — 100 мл
  • Цукор — 250 г
  • Борошно — 450-500 г
  • Куряче яйце — 5 шт.
  • Розпушувач — 10 г
  • Ванілін — 1 г
  • Сіль — щіпка
  • Вершкове масло — для змащування форми

Приготування:

Дістаньте яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Просійте борошно разом з розпушувачем, щоб уникнути грудочок і забезпечити легкість та повітряність тіста.

У глибокій посудині змішайте лимонад, рослинну олію та цукор. Збийте білки окремо від жовтків до білої та щільної піни. Жовтки збийте також до піни та обережно введіть у білки. Отриману масу частинами вводьте у лимонад. Це допоможе отримати однорідну масу і забезпечити легкість тіста. Додайте ванілін та щіпку солі.

Як приготувати пишний бісквіт на магазинному лимонаді
Як приготувати пишний бісквіт на магазинному лимонаді

Поступово додавайте просіяне борошно з розпушувачем, обережно перемішуючи лопаткою або міксером на низькій швидкості. Важливо не перевантажувати тісто, щоб зберегти його легкість.

Слідкуйте за консистенцією тіста — воно має бути гладким і трохи густішим, ніж звичайне бісквітне тісто, орієнтовно, як густа сметана, але легко зтікати з ложки. Якщо тісто здається занадто водянистим та рідким, додайте ще трохи борошна, але не переборщіть.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом та присипте борошном або використовуйте пергаментний папір для уникнення прилипання. Перелийте тісто у підготовлену форму, рівномірно розподіливши його. Випікайте у добре розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Перевірте готовність бісквіту дерев’яною шпажкою — вона повинна виходити сухою.

Рецепт бісквіту на сильногазованому лимонаді
Рецепт бісквіту на сильногазованому лимонаді

Дістаньте готовий бісквіт з духовки та залиште його у формі на 10-15 хвилин для охолодження. Потім обережно вийміть його з форми та залиште на решітці до повного охолодження. Бісквіт можна подавати як самостійну страву, посипавши цукровою пудрою, або використовувати як основу для торту.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.