facebook

З відпустки привезла рецепт грузинського салату “Тбілісі” з мʼясом: так смачно, що чоловік шашлика не хоче

Салат "Тбілісі" – це справжній смак Грузії прямо на вашій кухні. Страва проста в приготуванні, але гарантовано підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів та стане ключовою окрасою вашого столу.

Грузинська кухня відома своїм багатством смаків і ароматів, і салат “Тбілісі” не є винятком. Це оригінальна страва, яка стане зіркою будь-якого столу завдяки великій кількості інгредієнтів та неповторному смаку. Спробуйте приготувати його вже сьогодні і гарантовано, що ви закохаєтеся у цю страву.

Грузинський салат з яловичиною та червоною квасолею
Грузинський салат з яловичиною та червоною квасолею

Інгредієнти:

  • Яловичина — 350 г
  • Солодкий перець — 150 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Перець чилі — за смаком
  • Волоські горіхи — 50 г
  • Червона консервована квасоля — 350 г
  • Червона цибуля — 50 г (маринована в яблучному оцті та гарячій воді)
  • Сіль — 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець — за смаком
  • Хмелі-сунелі — за смаком
  • Яблучний оцет — 1 чайна ложка
  • Оливкова олія — 30 мл

Приготування:

Виберіть м’якоть, яка підходить для варіння, наприклад, філе або реберну частину. Варіть м’ясо у підсоленій воді до готовності, після чого остудіть його і наріжте тонкими смужками. Важливо, щоб яловичина була соковитою і ніжною, адже вона є однією з основних складових салату.

Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками. Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес. Якщо ви любите гострі страви, додайте подрібнений перець чилі. Консервовану квасолю добре промийте під холодною водою і дайте стекти зайвій рідині.

Рецепт смачного грузинського салату з мʼясом
Рецепт смачного грузинського салату з мʼясом

Для маринування червоної цибулі, наріжте її тонкими півкільцями. Залийте цибулю гарячою водою на 2-3 хвилини, щоб зняти гіркоту, після чого злийте воду. Додайте трохи яблучного оцту і залиште маринуватися на 10-15 хвилин. Це додасть салату приємного кисло-солодкого смаку.

У великій посудині змішайте всі підготовлені інгредієнти. Додайте до суміші подрібнені волоські горіхи. Заправте салат сіллю, чорним перцем, приправою хмелі-сунелі і оливковою олією.

Традиційний грузинських салат з яловичиною та солодким перцем
Традиційний грузинських салат з яловичиною та солодким перцем

Подавайте салат охолодженим, щоб усі смаки мали можливість з’єднатися та розкритися. Салат чудово поєднується з грузинським хлібом, наприклад, лавашем або шоті, і може стати як основною стравою, так і гарніром.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.