facebook

Після цього десерту хлопець одружився зі мною: торт “Ескімо” з шоколадним бісквітом. Рецепт із секретиком

Немає нічого смачнішого, ніж тортик, який приготовлений вдома, своїми руками. Пропоную вам детальний рецепт торта "Ескімо", з яким може впоратися будь-яка господиня. Що дійсно вражає – так це смак.

Інгредієнти для шоколадного бісквіта:

  • Яйця великі — 3 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Какао — 30 г
  • Цукор — 120 г
  • Борошно — 90 г
  • Для просочення – молоко — 6-10 ст. л.

Для заварного крему:

  • Молоко — 250 мл
  • Яйця — 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль — 30 г
  • Ванільний цукор — 20 г
  • Згущене молоко — 160 г
  • Вершкове масло — 170-180 г

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад — 80-100 г
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування:

Рецепт шоколадного торта Ескімо
Рецепт шоколадного торта Ескімо

Змішайте борошно, какао і розпушувач. Взбийте яйця з цукром до отримання пишної маси. Додайте щіпку солі і продовжуйте збивати, поки маса не збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Влийте рослинну олію у збиті яйця, продовжуючи обережно перемішувати. Поступово додайте сухі інгредієнти до яєчної маси, обережно перемішуючи до однорідної консистенції.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Вилийте тісто у форму, змащену маслом або вистелену пергаментом. Випікайте бісквіт приблизно 25-30 хвилин або до готовності. Після того як бісквіт охолоне, розріжте на дві частини та просочіть його молоком.

Для крему у каструлі змішайте молоко, яйце, кукурудзяний крохмаль і ванільний цукор. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Поставте на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, доки маса не загусне.  Зніміть каструлю з вогню і додайте згущене молоко. Дайте крему трохи охолонути, після чого додайте м’яке вершкове масло і збийте до отримання однорідного крему.

Як приготувати торт Ескімо з шоколадними бісквітами
Як приготувати торт Ескімо з шоколадними бісквітами

На кожен корж нанесіть щедрий шар крему. Якщо ви використовуєте два коржі, розподіліть крем рівномірно між ними і зверху. Якщо три — поділіть крем на три частини. Поставте торт у холодильник на 1-2 години, щоб він застиг і став щільнішим.

Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці, додаючи рослинну олію. Перемішайте до отримання гладкої, однорідної маси. Вилийте шоколадну глазур на верхній шар торта і розподіліть її по всій поверхні та боках. Дайте глазурі застигнути та подавайте на стіл.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.