facebook

Баклажани “Вогник”: одеським сімейним рецептом поділилася попутниця. Я спробувала і як же тепер їй вдячна!

Баклажани — справжня прикраса літніх столів, але їхній смак можна зберегти й на зиму. Одесити знають, як перетворити цей овоч на пікантну закуску, яка розігріє будь-який зимовий день. 

В цьому рецепті, на наш погляд, ідеально збалансовані овочі зі спеціями.

Інгредієнти

  • Соус томатний Чилі – 130 г
  • Столовий оцет 9% – 25 г
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Солодкий перець – 0,5 кг
  • Часник – 100 г
  • Перець чилі (опціонально) – 20 г
  • Цукор – 80 г
  • Сіль – 25 г
  • Соняшникова олія – 50 г

Приготування

Рецепт баклажанів Вогник

Баклажани ретельно помийте та наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 см. Щоб позбутися гіркоти, покладіть їх у друшляк, посипте сіллю й залиште на 30 хвилин. Після цього промийте баклажани під проточною водою і дайте їм стекти.

Солодкий перець відчистьте від насіння й наріжте шматочками, а часник розділіть на зубчики та зніміть з них лушпиння. Якщо ви вирішили додати перець чилі, то наріжте його дрібними кільцями (не забудьте видалити насіння, якщо не хочете надто гострої страви). Все це пропустіть через м’ясорубку або подрібніть у блендері, але не занадто дрібно. Не перетворюйте у пюре. Влийте туди соус та оцет й ретельно перемішайте.

Далі у сковороду налийте соняшникову олію та обсмажте до золотистої скоринки кружечки баклажанів з обох боків, після чого викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Попередньо підготуйте чисті стерилізовані банки та кришки. Тепер викладайте в них по кілька кружечків баклажанів, чергуючи їх із перцево-томатною масою.

Після цього консервацію потрібно пастеризувати. Поставте банки, накривши їх кришками, у широку каструлю, наповнену водою так, щоб вона покривала їх приблизно на 3/4. Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте протягом 15-20 хвилин на середньому вогні, а тоді  обережно вийміть та герметично закрийте кришками. Переверніть банки догори дном й закутайте в ковдру. Залиште їх на ніч.

Готові баклажани “Вогник” можна зберігати в прохолодній коморі до зими. Ця закуска прекрасно підійде до м’ясних страв, гарнірів або як самостійна страва.

Популярне

Схожі статті

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.

“Блискуча маківка”: Ці міцні горішки стали лисими, але пишаються цим – Потап, Влад Яма, Євген Кошовий

Тема облисіння сьогодні є гострою серед багатьох чоловіків. Проте серед українських зірок є ті, хто не боїться змін у зовнішності та робить свою лису голову частиною особистого стилю.

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.