facebook

Шикарним рецептом консервованої кукурудзи качанами у банках поділилась сусідка: тепер взимку їмо тільки так

Солодка кукурудза — це один з улюблених літніх смаколиків, який можна зберегти на зиму, консервуючи качани в банках. Така заготівля зберігає всі корисні властивості цієї культури. 

Вона може бути чудовою закускою, гарніром або додатком до різноманітних страв.

Інгредієнти

  • Солодка кукурудза — 10-12 качанів (залежно від розміру)
  • Сіль — 50 г (приблизно 2 столові ложки на 1 л води)
  • Цукор — 25 г (приблизно 1 столова ложка на 1 л води)
  • Вода — 2 л
  • Лимонна кислота — 2 г (приблизно 1/2 чайні ложки. на 1 л води)

Приготування

Консервована качанами кукурудза

Оберіть молоді качани солодкої кукурудзи, які ще не повністю дозріли. Видаліть листя та волокна, а потім ретельно промийте їх під проточною водою. За потреби їх можна розрізати на половинки або треті, залежно від розміру банок і качанів.

Наступним кроком буде попереднє бланшування. Для цього у великій каструлі закип’ятіть воду та опустіть у неї підготовлену кукурудзу. Бланшуйте її протягом 5-7 хвилин й одразу після цього опустіть качани в холодну воду, щоб зупинити процес варіння та зберегти яскравий колір.

Далі приготуйте маринад: в іншій каструлі змішайте воду із сіллю, цукром та лимонною кислотою. Доведіть маринад до кипіння, періодично помішуючи, щоб все повністю розчинилося.

Тепер у кожну, заздалегідь простерилізовану, банку покладіть бланшовані качани кукурудзи, намагаючись розмістити їх якомога щільніше, але не ушкоджуючи, а потім залийте гарячим маринадом, залишаючи приблизно 1 см до краю банки.

Накрийте кришками, але не закручуйте їх повністю. Поставте в широку каструлю з гарячою водою так, щоб рівень води був трохи нижчим за кришки банок. Доведіть до кипіння і пастеризуйте протягом 45-60 хвилин.

Після того банки міцно закрийте кришками, переверніть догори дном і закутайте в теплу ковдру. Дайте консервації таким чином повністю охолонути. Готову консервовану кукурудзу можна зберігати в прохолодному темному місці до одного року. Качани зберігають свій соковитий смак і текстуру, а ви зможете насолоджуватися улюбленою кукурудзою в будь-який час року.

Популярне

Схожі статті

Донька Ольги Фреймут від чоловіка “рагульства” з 15 років живе в США: як виглядає Злата Мітчелл – їй вже 18

Старша донька Ольги Фреймут Злата вже 3 роки живе в США. Дівчина зізнається, що вдячна собі за те, що мала хоробрість у юному віці поїхати далеко за океан.

Вони – одне лице, тільки молодша не стала такою відомою: історія життя та творчості двох сестер Ротару

Відомі українські сестри починали свою кар'єру багато років тому. Одна з родичок стала всеукраїнською зіркою, але іншій такої слави досягнути не вдалось.

“Нове прізвище – нове життя”: ексвіагрянка Надія Мейхер вже не співає – чим тепер займається попдіва

Останні роки підопічна Костянтина Меладзе Надія Мейхер не часто з'являється на публіці. Навіть усі пости в мережі видалила. Натомість тепер розпочала нове життя й повернулася до фанів.

“Лохми на голові”: зірки, які виходять у “світ” без салонної укладки – Каменських, Тіна Кароль, Ірина Білик

Деякі знаменитості без макіяжу і зачіски навіть не виходять з дому. В цей час одні з найпопулярніших артисток Тіна Кароль, Настя Каменських та Ірина Білик можуть вийти в люди навіть без зачіски.

“Актриси-конкурентки”: хто з українських красунь-акторок веде запеклі бої за ролі в найкращих серіалах

З розвинням українського кінематографу конкурувати за своє місце під сонцем стало багато акторок. Серед них можна виділити тих, з ким за провідну роль у кіно потрібно ще поборотися.

“Курочка з рідного провулочку”: 51-річний Винник хворий, а куди поділася його надійна подруга Таюне

Бек-вокалістка і дружина Олега Винника Таюне вже майже 3 роки не виходить на зв'язок з прихильниками і не веде соціальні мережі. Виявляється, весь цей час артистка перебуває за кордоном.