facebook

Шарлотка та штрудель вже в минулому: неймовірний бісквітний яблучний рулет з одних яєць та фруктів

Якщо ви шукаєте щось нове та оригінальне для солодкого чаювання, бісквітний яблучний рулет — це саме те, що вам потрібно. Він готується дуже просто, тому з цим рецептом впорається навіть дитина.

Не сумніваємось, що ця випічка стане вашим улюбленим десертом.

Інгредієнти

  • Яйця — 4 штуки
  • Цукор — 110 г
  • Борошно — 120 г
  • Розпушувач — 1 чайна ложка
  • Ванільний цукор — 10 г або ванілін на кінчик ножа

Для начинки:

  • Яблука — 3-4 штуки
  • Цукор — 4 столові ложки
  • Цукрова пудра — для посипання
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Кориця за бажанням

Приготування

Дієтичний бісквітний яблучний рулет

Перш за все увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 180°C. Деко повністю застеліть пергаментом, а тоді ще й промаслить його.

Тепер приготуйте тісто. Візьміть глибоку миску і збийте яйця з цукром та ванільним цукром до пухкої, світлої маси. Це займе приблизно 5-7 хвилин. Чим краще збиті яйця, тим ніжнішим вийде бісквіт. Просійте борошно разом із розпушувачем (зверніть увагу на те, щоб він не був простроченим) і поступово введіть це в яєчну суміш, обережно перемішуючи лопаткою або вінчиком. Рухайтеся в одному напрямку, щоб зберегти повітряну структуру тіста.

Далі потрібно приготувати начинку. Яблука помийте, обсушіть та натріть на грубій терці. Щоб вони не потемніли побризкайте їх лимонним соком, а за бажанням до свого смаку посипте корицею. Хоча це й необов’язково.

Потім все надзвичайно просто. Розкладіть на деці рівним шаром натерті та оздоблені яблука. Рівномірно посипте їх цукром, після чого залийте тістом. Ложкою або лопаткою добре все розрівняйте.

Випікайте у розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин. Бісквіт має бути золотистого кольору і пружним на дотик. Коли час сплине, вийміть з духовки й, поки він ще гарячий, обережно переверніть на чистий аркуш пергаменту.

Зніміть пергамент, на якому випікався бісквіт й, починаючи з одного краю, акуратно згорніть пласт у рулет. Робіть це повільно, щоб уникнути тріщин, допомагаючи папером.

Готовий рулет залиште на кілька хвилин, щоб він охолов і закріпив форму. Потім можна посипати його зверху цукровою пудрою для додаткової солодкості та краси.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?