Оладки за 5 хвилин на кефірі і без дріжджів – пухкі ну як пончики! Цей рецепт знайшла у книзі свекрухи

Приготуємо смачний сніданок – оладки на кефірі виходять наче пончики, такі пухкі та повітряні. Від цієї смакоти не відірватися, тому обов'язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • 1 шт яйця
  • 0.5 ч.л. солі
  • 3 ч.л. цукру
  • 300 г теплого кефіру
  • 280 г борошна
  • 0.5 ч.л. соди
  • 7 г розпушувача
  • Дрібка ваніліну
  • 100 мл олії для смаження
  • 50 г меду
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та розбиваємо в неї яйце, додаємо до нього 0.5 чайної ложки солі, 3 чайної ложки цукру (якщо полюбляєте дуже солодкі оладки, додайте ще трохи) – все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Потім додаємо 300 мл теплого кефіру (він має бути трохи більше кімнатної температури – ретельно перемішуємо.

Тепер додаємо до нашого тіста борошно, соду 0.5 чайної ложки та 7 грамів розпушувача, дрібку ваніліну – все знову перемішуємо до однорідності, уникаючи комочків. Мішаємо тісто приблизно дві хвилини – воно має вийти густим.

Аби отримати красиву форму оладків, можете скористатися кондитерським мішечком, або зробити його власноруч з зіп-пакетика, у якого просто відрізати один кут. Або можна не заморочуватись та викладати оладки на пательню ложкою.

Нагріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо рослинну олію. Важливо використати багато олії – на пательню додаємо 100 мл.

Коли олія прогрілась, починаємо викладати наші оладки на гарячу пательню. Смажимо оладки до золотистої скоринки з обох сторін. Коли вони повністю пропечуться – перекладаємо їх на тарілку, на яку не забуваємо постілити серветки або паперові рушники, які заберуть зайвий жир до себе.

Готуємо соус – нам потрібно розтопити повністю 50 грамів вершкового масла та змішати з 50 грамами меду (будь-якого). Все перемішуємо вінчиком до однорідності. Через деякий час він стане густим – якраз дуже зручно бути для використання, мед зайвий раз нікуди не проллється та ще й смачно поїсте.

Спробуйте приготувати цю надзвичайну смакоту, адже оладки виходять неймовірно пухкі та повітряні! Нехай смакує!

Рецепт приготування оладків на кефірі без дріжджів. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko
Рецепт приготування оладків на кефірі без дріжджів. Фото: YouTube-канал Kateryna Tarasenko

Популярне

Схожі статті

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.