Ажурні млинці, як мама готувала: 2 яйця, 1 стакан молока – нереальний результат, я поринула у дитинство!

Як приготувати млинці швидко та смачно не використовуючи ваги? Легко! Все робимо 1 до 2 та отримуємо ніжні, ажурні та ароматні млинці на смачний сніданок.

Інгредієнти:

  • 2 шт яєць
  • 1 склянка молока (200 мл)
  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка кропу (200 мл)
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1-2 ст.л. вершкового масла або олії
  • ¼ ч.л. солі

Спосіб приготування:

Беремо велику місткість та дотримуємось легкої пропорції при приготуванні 1 до 2. Нам потрібно 2 яйця розбити в місткість та додати до них 1 стакан (200 мл) молока. Потім одразу додаємо борошно – той самий 1 стакан.

Тепер додаємо цукор 1-2 столових ложок, залежно від того, наскільки солодкі млинці ви полюбляєте. Для балансу смаків не забуваємо додати ¼ чайної ложки солі. А потім додаємо 1-2 столових ложок рослинної олії або розтопленого вершкового масла – як бажаєте, різниці у приготуванні не буде.

Все тепер ретельно потрібно перемішати вінчиком до однорідності, уникаючи комочків. Ми маємо отримати рідке тісто без зайвих комочків.

Тепер нам потрібно додати воду гарячою температури – 200 мл, 1 стакан і знову добре перемішуємо.

Коли тісто готове, нам на потрібно чекати деякий час, аби всі інгредієнти спрацювали, в цьому рецепті після замісу потрібно приступати до смаження одразу.

Перед першим млинцем змащуємо пательню тоненьким шаром рослинної олії. Виливаємо невелику частину тіста на пательню та смажимо з обох сторін до золотистості. Можемо допомагати собі силіконовою лопаткою, аби тісто по боках пательні не прилипало та легко перегорталось.

Ми отримуємо ажурні та ароматні млинці, які просто нереальні за смаком. Ви можете подавати їх просто до чаю або зробити будь-яку начинку – солона або солодка. Це може бути м’ясо, гриби, шоколад, фрукти. Будь-що, що ви захочете та що буде смакувати вашій родині!

Наші млинці виходять хрумкі по краях, тому, якщо ви все ж таки хочете зробити їх з начинками, то краще накрити їх чимось, наприклад, кришкою, поки смажите інші млинці. Таким чином за цей час млинці повністю стануть м’якими.

Нехай смакує!

Рецепт приготування ажурних млинців з легкою пропорцією. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування ажурних млинців з легкою пропорцією. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.