facebook

“Балконний” рецепт квашених огірків: зробіть 1 хитрість у самому кінці – і закусці не потрібен буде підвал

Кожній господині хочеться приготувати на зиму смачну консервацію, але не в кожної є льох, де вона б могла її зберігати. У такому разі вам знадобиться цей простий рецепт.

Зимова консервація давно стала обов’язковим ритуалом для кожної господині. Комусь подобається готувати огірки та помідори, а хтось любить фантазувати та вигадувати незвичайні поєднання. Хай там як, але саме огірки залишаються незмінною класикою.

Втім, багато господинь стикаються із неприємністю, коли вони хочуть приготувати родині такий смаколик, але підвалу у них просто немає. Де у такому разі зберігати банки? Авторка блогу “Кулінарні витівки” називає такий рецепт “балконним”, адже ці огірки можна зберігати просто на балконі.

Як приготувати мариновані огірки

Для приготування такої простої, але дуже смачної закуски, вам знадобляться наступні продукти. 3 столові ложки солі з гіркою та 1 чайна ложка солі, одна головка часнику, кріп і листя хрону, вишні та амаранту. Також не забудьте про огірки. Інгредієнти вказані з розрахунку на трилітрову банку.

Експерти розповіли, як приготувати мариновані огірки, які будуть зберігатись на балконі
Експерти розповіли, як приготувати мариновані огірки, які будуть зберігатись на балконі

Спершу потрібно замочити огірки у солоній воді на декілька годин. Після цього обріжте хвостики та добре промийте. У банку викладіть кріп і часник, листя вишні, хрону та амаранту. Далі викладіть огірки, а зверху покладіть парасольки кропу. Додайте сіль і залийте  огірки чистою водою. Далі накрийте банки капроновою кришкою та поставте її у темне місце на 3 доби.

Експерти розповіли, як приготувати мариновані огірки, які будуть зберігатись на балконі
Експерти розповіли, як приготувати мариновані огірки, які будуть зберігатись на балконі

Через 3 доби зцідіть розсіл у каструлю та прокип’ятіть, а огірки добре промийте. У каструлю з розсолом додайте 1 чайну ложку солі та склянку води, а потім ще трішки прокип’ятіть. Складіть огірки та зелень у банку, залийте маринадом. Закрийте капроновою кришкою та зберігайте просто на балконі.

Популярне

Схожі статті

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.