facebook

Мої оладки не смажені, а запечені: навіть свекруха похвалила й записала цей чудовий рецепт-імпровізацію

Щоб не стояти біля плити, постійно перевертаючи оладки, можна поставити вироби у духовку. Допоки запікатимуться, зможете спокійно займатися іншими справами. А потім лише подасте до столу.

Вам знадобиться:

  • 250 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1,5 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Приготувати оладки в духовці дуже просто. Вони виходять навіть пишнішими, аніж на пательні. Бажано, щоб кефір та яйця були кімнатної температури. Тому дістаньте продукти з холодильника завчасно.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Розбийте яйця в мисочку, всипте цукор та сіль. Збийте виделкою до однорідності. Влийте кефір, але не весь – трішки залиште. Перемішайте. Міксером користуватися не обов’язково, можна задовольнитися виделкою.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Просійте сюди ж борошно. Перемішайте. Тісто має вийти густим як на оладки. Можна навіть зробити трішечки густішим. Можливо, борошна для цього знадобиться більше чи менше, ніж вказано в рецепті – стежте за консистенцією.

Всипте розпушувач у решту кефіру. Маса має піти пухирцями. Завдяки їм оладки піднімуться під час випікання. Влийте цей кефір у тісто. Акуратно вмішайте, щоб суміш не осіла.

Оладки на сніданок без смаження – запікаються в духовці

Духовка має бути розігріта до 200 градусів. Деко вистеліть пергаментом. Ложкою викладіть оладки, залишаючи між ними відстань. Поставте у розігріту духовку. Випікайте близько 20 хвилин. Оладки мають піднятися та зарум’янитися.

На одне деко все тісто не влізе. Тож застосуйте відразу два. Ставте в духову шафу відразу обидва або випікайте по черзі. Подавати печені оладки можна зі сметаною, варенням чи згущеним молоком.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?