facebook

Рецепт на мільйон! Не кожне меню ресторану похвалиться цим: маринований виноград консервую та подаю на свята

Ресторанні кулінари давно оцінили цей простий, але вишуканий делікатес. Але тепер, з нашою допомогою, і ви зможете приготувати маринований виноград у себе вдома та законсервувати його на зиму.

Маринований виноград — це нестандартна закуска, яка останнім часом стала популярною у високій кухні. Вона ідеально підходить для подачі разом із сирами, м’ясними нарізками або як доповнення до салатів. Виноград можна додати до святкових страв, наприклад, до запеченої птиці або свинини, щоб створити цікаве поєднання смаків. Він також стане чудовим акцентом у фруктових салатах, десертах або навіть коктейлях.

Інгредієнти

  • 1 кг винограду (без кісточок, бажано використовувати дрібні сорти)
  • 250 мл винного оцту (білого або червоного)
  • 200 мл води
  • 150 г цукру
  • 1 столова ложка солі
  • 2-3 лаврових листки
  • 1 чайна ложка чорного перцю горошком
  • 1 чайна ложка гірчичного насіння
  • 1 чайна ложка коріандру
  • 2-3 гвоздики
  • 2 палички кориці
  • 3-4 гілочки свіжого розмарину (або 1 чайна ложка сухого)

Приготування

Маринований виноград

Перш за все ретельно промийте виноград та просушіть його. Зніміть ягоди з гілочок, намагаючись не пошкодити їх. Втім дехто маринує цілими гронами.

Далі у зручній за розміром каструлі змішайте винний оцет, воду, цукор, сіль, лаврові листки, чорний перець, гірчичне насіння, коріандр, гвоздику та корицю. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи, щоб цукор та сіль повністю розчинилися. Варіть на малому вогні 5-7 хвилин, щоб маринад набув аромату спецій.

Після того розкладіть виноград по стерилізованих банках. Додайте в кожну банку по кілька гілочок розмарину. Залийте гарячим маринадом так, щоб він повністю покривав ягоди, а тоді закрийте банки стерилізованими кришками та переверніть догори дном. Накрийте рушником для поступового охолодження.

Маринований виноград можна зберігати в прохолодній коморі до 1 року. І хоча він набуде насиченого смаку вже через 2-3 тижні, але смак стає ще більш виразним з довшим часом.

Популярне

Схожі статті

В Олі Полякової тепер власний професійний конюх: співачка розповіла, яку професію опанувала молодша донька

Мати-зірка, що звикла до спалахів камер, червоних доріжок та запальних хітів, і її молодша донька – це як ніч і день. Аліса відрізняється від інших щирим та природним підходом до життя.

Навіть ті, хто гарбуза не полюбляє, цю страву обожнюють: ароматна запіканка з сиром — фаворит цієї осені

Якщо при слові "гарбуз" ви уявляєте хелловінську ліхтарню чи кашу з дитинства, яку намагались уникати, то ця запіканка здатна змінити ваші упередження! 

Заповіт Назарія Яремчука не виконав: друг легенди української естради відгорнув завісу прихованої історії

Назарій Яремчук — голос, який навіки залишився в серцях мільйонів українців, з тих, хто став символом національної естради. Але за сценою була й інша сторона його життя, більш інтимна та прихована.

Я не думала, що можна приготувати картоплю так: із соковитою начинкою в середині, страва не вимагає гарнірів

Це не деруни й не пиріжки, а ідеальний варіант на вечерю, сніданок або перекус, коли хочеться поєднати смак картоплі та соковитої начинки в одному рецепті.

Дякуючи сусідам: Маша Єфросиніна більше не може подорожувати країнами світу. Як обмежили волю телеведучої

Маша Єфросиніна, українська телеведуча, відома своєю активною позицією та гострим словом, і не могла подумати, що її свобода пересування буде так несподівано обмежена.

Якщо ви не знаєте, що робити зі своїм виноградом, приготуйте з нього мед: готується швидко та легко

Ось і у вас дозрів виноград. І що ж робити з цим багатством? Варення, компот і навіть вино заготовили, а врожаю ще багато. У нас на цей випадок є чудова пропозиція — приготуйте з нього мед!