facebook

Наприкінці літа готую щонеділі: просто натріть баклажани та обсмажте у сковорідці. Краще піци в 100 разів!

Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить експериментувати на кухні, але не завжди має час на складні страви. Своєрідна піца з баклажановою основою – це ідеальний варіант для легкої вечері.

Це чудовий приклад того, як із простих інгредієнтів можна створити щось справді особливе. Мінімум зусиль – максимум смаку!

В рецепті надаємо лише необхідні продукти. Втім ніхто не заважає вам експериментувати з начинками, додаючи, наприклад, оливки, каперси або інші улюблені інгредієнти.

Продукти

  • 1 баклажан
  • Сіль до смаку
  • 2 яйця
  • Чорний перець до смаку
  • Петрушка (свіжа або сушена)
  • Олія для смаження
  • Томатне пюре (кількість до свого смаку)
  • Моцарела (терта)
  • Чебрець (свіжий або сушений)

Приготування

Як приготувати баклажани на кшталт піци

Просто натріть помитий та обсушений баклажан на середній терці. Посоліть і залиште на 10-15 хвилин, щоб він пустив сік і позбувся гіркоти. Після цього злегка відцідіть рідину.

У зручній посудині збийте яйця, додайте трохи солі, чорного перцю і нарізану петрушку. До цієї суміші додайте підготовлені баклажани та добре перемішайте.

Далі нагрійте олію на сковорідці на середньому вогні. Викладіть суміш та рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Обсмажте корж з одного боку до золотистого кольору, приблизно 10 хвилин під кришкою, а потім обережно за допомогою пласкої тарілки переверніть на інший бік.

Після того зменште вогонь. Змастіть верх коржа томатним пюре, рівномірно розподіляючи його ложкою. Посипте свіжомеленим чорним перцем, тертою моцарелою та чебрецем. Знову  накрийте сковорідку кришкою і тримайте на маленькому вогні, поки сир не розплавиться і не стане тягучим. Це займе приблизно 5-7 хвилин.

Нарешті зніміть сковорідку з вогню й дайте коржу трохи охолонути. Потім акуратно перекладіть його на тарілку, наріжте на порції та подавайте теплим.

Як бачите, ця страва готується дуже швидко, що робить її ідеальним варіантом для зайнятих буднів або несподіваних гостей.

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?