facebook

Замінила сливи на аличу: пиріг на кефірі видався на славу – мої уплели до останньої крихти. Моя імпровізація

Якщо є проблеми з наявністю слив чи абрикосів, то точно такий же пиріг можна зробити й з аличею. На смак і на колір буде ще яскравіший. Тісто найпростіше – замішується на кефірі.

Вам знадобиться:

  • 200 г аличі;
  • 200 мл кефіру;
  • 350 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 60 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру.
Заливний пиріг з аличею до чаю

Щоб приготувати пиріг на кефірі з аличею, відсипте у мисочку 130 г цукру. Вбийте туди яйця. Збийте міксером, щоб вийшла густа піна. Додайте розтоплене вершкове масло й ретельно перемішайте.

Кефір має бути кімнатної температури, а не з холодильника. Вилийте його в іншу мисочку. Додайте в нього соду. Розколотіть. Змішайте обидві суміші. Всипте ванілін. Починайте частинами додавати просіяне борошно.

Заливний пиріг з аличею до чаю

Кожного разу тісто розмішуйте до однорідності, лише потім додавайте чергову порцію борошна. Маса має вийти не дуже рідкою. Форму для випікання змастіть маслом. Викладіть тісто, розрівняйте.

Заливний пиріг з аличею до чаю

Аличу вимийте, дайте просохнути. Розріжте кожен плід навпіл і витягніть кісточку. Викладіть половинки фруктів розрізом догори. Легенько притисніть, щоб ввійшли в тісто. Присипте рештою 50 г цукру. Старайтеся робити це рівномірно.

Заливний пиріг з аличею до чаю

Духовку увімкніть, коли почнете готувати тісто. Виставте температуру на 180 градусів. Тепер поставте форму в розігріту духову шафу. Залежно від особливостей духовки знадобиться 35-40 хвилин, щоб пиріг став готовим до вживання.

Якщо візьмете не звичайний білий цукор, а коричневий, тобто очеретяний, то випічка набуде приємного карамельного присмаку. Пшеничне борошно можете замінити вівсяним. Тоді пиріг видаватиметься шоколадним на вигляд.

Популярне

Схожі статті

Олександр Усик після польської каталажки постав на люди без волосся: Дмитро Гордон отримав брата-близнюка

Олександр Усик не втомлюється дивувати широкий загал. Боксер-чемпіон не лише на рингу витворяє дива, але й може станцювати гопака чи написати вірш. Тепер приголомшив лисою головою.

Роздивляємось фото, на кого більше схожі: як виглядають батьки Тіни Кароль, Тараса Цимбалюка, Каті Осадчої

Завжди цікаво поміркувати, на кого схожі знаменитості – на тата чи на маму. Сьогодні маємо можливість зіставити фото батьків й остаточно визначитися з цим питанням.

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.