Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.

Проста у приготуванні, але вишукана на смак, вона має шалену популярність і сьогодні. Справді, усього кілька інгредієнтів, і ви перенесетесь на узбережжя Атлантики, насолоджуючись ніжною рибою, морепродуктами та ароматним соусом.

Інгредієнти

  • Хек – 1 кг
  • Молюски – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста (біла) – 1 штука середнього або великого розміру
  • Часник – 2-3 зубчики великого або середнього розміру (на ваш смак)
  • Свіжа петрушка – 1 середній пучок
  • Біле вино – 150 мл
  • Рибний бульйон – 400 мл
  • Борошно просіяне – 1 столова ложка
  • Оливкова олія – 3 столові ложки
  • Сіль – на ваш смак

Приготування

Хек у зеленому соусі

Перш за все молюски потрібно витримати в солоній воді протягом 2 годин, щоб позбутися піску та іншого бруду. Після цього ретельно промийте і злийте воду. Рибу підготуйте, нарізавши на середні шматки, щоб вони зручно помістилися у вашу сковорідку.

Тепер приготуйте соус. На розігріту сковорідку влийте оливкову олію й обсмажте почищену від лушпиння й дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додайте часник, роздавлений або дрібно порубаний, і продовжуйте смажити ще хвилину. Після того всипте просіяне борошно, перемішайте, щоб воно злегка підрум’янилось та влийте вино. Коли воно випарується, додайте рибний бульйон та доведіть до кипіння. Далі всипте половину нашаткованої петрушки – саме вона надасть соусу того неповторного зеленого кольору і свіжого аромату.

У киплячу рідину акуратно викладіть хек, тушкуйте його близько 3 хвилин. Після цього переверніть кожен шматок і додайте молюски. Накрийте кришкою і готуйте, доки морські мешканці не відкриються. Це займе близько 5-8 хвилин. Страва готова, коли всі молюски відкрили свої черепашки (закриті краще не вживати).

Щедро посипте страву залишками свіжої петрушки й подавайте її гарячою. Вона ідеально поєднується з хрустким хлібом, щоб занурювати його у ніжний соус.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.