Маринована цвітна капуста з морквою, що приємно хрумкотить: рецепт найсмачнішої закуски в банках на зиму

Цвітна капуста — це овоч, який чудово переносить маринування. Вона залишається хрумкою, добре вбирає спеції та маринад, а в поєднанні з яскравою морквою виглядає просто вишукано в банці. 

Що потрібно для приготування маринованої цвітної капусти з морквою?

Інгредієнти на 1 літрову банку

  • Цвітна капуста — 500 г
  • Морква — 1-2 середні штуки
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Чорний перець горошком — 5-7 штук
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Сіль — 1 столова ложка
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Вода — 500 мл

Приготування

Маринована цвітна капуста з морквою

Перш за все розберіть цвітну капусту на невеликі суцвіття. Намагайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру — це забезпечить рівномірне маринування. Моркву почистьте і натріть на корейській терці. Вона додасть страві не лише смаку, але і яскравого кольору.

Для того, щоб капуста залишилася хрумкою і зберегла свій колір, її слід бланшувати. Тому занурте суцвіття у киплячу воду на 3 хвилини, а потім одразу перенесіть їх у холодну воду, щоб зупинити процес приготування.

Попередньо простерилізуйте банки та кришки, а тоді на дно кожної покладіть лавровий лист, кілька зубчиків часнику та кілька горошин чорного перцю. Далі викладіть шарами бланшовану цвітну капусту та моркву, чергуючи їх. Якщо любите ароматний кріп, можна додати його між шарами.

Тепер приготуйте маринад. У каструлю налийте 500 мл води, всипте сіль, цукор й доведіть до кипіння. Варіть 1-2 хвилини, після чого влийте оцет і відразу зніміть варево з вогню.

Гарячим маринадом залийте овочі в банках до самого верху. Після цього герметично закрийте кришки, переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватись під рушником або ковдрою.

Після повного охолодження банки можна переносити в темне, прохолодне місце, наприклад, у підвал або комору. За 2-3 тижні маринована цвітна капуста повністю просочиться маринадом і буде готова до вживання.

Популярне

Схожі статті

Випробування Слави славою: музикант гурту “Океан Ельзи” розповів про прояви “зіркової хвороби” Вакарчука

Випробування "мідними трубами" — одне з найскладніших для будь-якої публічної особи. Слава може відкривати нові можливості, але й приносить із собою випробування, з якими не кожен здатен впоратися. 

Хто сказав, що випічка займає багато часу? Ось вам швидкий рецепт: ліниві пиріжки з яблуками у сковорідці

Пропонуємо рецепт швидкої домашньої випічки. Легкі у приготуванні, ці ліниві пиріжки з яблуками – справжня знахідка для тих, хто цінує свій час і не хоче жертвувати смаком.

59-річна Алла Мазур показала наслідки онкології 5-річної давнини: зовнішність змінилась кардинально

Алла Мазур — не просто відома телеведуча, а символ незламності, приклад для багатьох жінок того, що навіть після важких випробувань можна знайти нові джерела краси, натхнення та впевненості в собі.