Можу їсти цей пиріг хоч щодня: рецепт простіший за шарлотку, а на смак – у рази кращий за французьку випічку

Такий пиріг дуже легко готується, а на смак такий ніжний, що від нього непросто відійти. Ділимось рецептом, який точно припаде вам до душі і стане хітом на кухні.

Такий пишний, смачний та ароматний яблучний пиріг може перетворити звичайне родинне чаювання на справжнісіньке свято. Він простий у приготуванні, а тому підійде кожній господині. Для початку вам потрібно підготувати 300 грамів яблук, 2 яйця, 1 чайну ложку лимонного соку, 250 грамів цукру, 320 грамів борошна, 250 мілілітрів кефіру 2,5% жирності, 4 грами соди, 2 грами кориці та 90 грамів масла.

Рецепт вдосконаленого яблучного пирога

Очистьте яблука від шкірки та розріжте їх навпіл, а потім – видаліть серцевину. Розріжте кожну з половинок на часточки шириною 1 см. Після цього збризніть яблука лимонним соком, аби вони не потемнішали. У суху й чисту миску потрібно розбити яйця та додати туди 200 грамів цукру. Перемішайте все виделкою, а потім збийте міксером до появи білої маси.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома
Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома

Склянку кефіру змішайте із содою, а потім залиште до утворення на поверхні маси щільної піни. Тим часом наріжте масло та розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовці. Кефір влийте в миску зі збитими яйцями. Потім туди додайте масло, що вже охолонуло. Змішайте всі інгредієнти міксером на маленьких обертах. Туди ж додайте третину борошна та обережно перемішайте. Додайте туди ж ще третину борошна та продовжуйте перемішувати. Потрібно замісити тісто, як на оладки.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома
Кулінари розповіли, як приготувати смачний яблучний пиріг з того, що є в кожної господині вдома

Прогрійте духовку до 180 градусів. Силіконову форму діаметром 22 см змажте вершковим маслом. Викладіть тісто у форму, а потім туди ж красиво покладіть яблука, злегка заглиблюючи їх у тісто. Випікайте десерт у духовці протягом 50 хвилин. За 15 хвилин до завершення приготування посипте пиріг зверху тертим маслом і цукром з корицею.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.