Хоч раз спробуйте цю смакоту, щоб потім готувати на кожне свято: помідори начинені баклажанами із сиром

Святковий стіл завжди хочеться прикрасити чимось особливим, незвичним і, зрозуміло, смачним. Якщо ви шукаєте нові кулінарні ідеї, то помідори, начинені баклажанами та сиром, – як раз те, що треба!

Цей рецепт не тільки простий у приготуванні, але й виглядає дуже ефектно на будь-якому святі. Тож приготуймо цю страву, яка точно стане вашим фаворитом!

Інгредієнти

  • 4 помідори
  • 2 баклажани
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 50 грамів моцарели
  • 2 столові ложки сметани або натурального йогурту
  • Коріандр (до свого смаку)
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець (на смак)

Приготування

Помідори начинені баклажанами із сиром у духовці

Оберіть великі й соковиті помідори зі щільною шкіркою, які легко наповнювати начинкою. Зріжте їхні верхівки, але не викидайте їх — це будуть “кришечки” для нашої страви. Обережно видаліть м’якуш ложкою, створивши простір для начинки.

Далі приготуйте начинку. Спершу наріжте баклажани дрібними кубиками, викладіть їх у миску, посоліть і поперчіть. Залиште на 5 хвилин, щоб вони трохи виділили сік. Це допоможе зняти гіркоту. Потім додайте яйце і добре перемішайте. Тепер нагрійте на сковороді трохи олії та обсмажте все на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Потрібно стежити, щоб овочі не стали надто м’якими, вони мають зберегти форму.

Окремо обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору. Коли вона стане м’якою та солодкуватою, додайте до неї обсмажені баклажани.

Посипте начинку дрібно нарізаним коріандром, пропущеними через прес зубчиками часнику і додайте до суміші натерту на терці моцарелу та сметану. Добре перемішайте, після чого начинку рівномірно розподіліть між помідорами. Кожен наповнений томат накрийте зрізаними “кришечками” з верхівок.

Викладіть помідори у форму для запікання, збризніть їх рослинною олією, накрийте фольгою та випікайте в духовці, розігрітій до 200°C, приблизно 20 хвилин. Це дозволить помідорам стати м’якими та наситити начинку своїми соками.

Після запікання дайте страві трохи охолонути та подавайте на стіл, прикрасивши зеленню або улюбленими спеціями.

Популярне

Схожі статті

Ділюсь своїм черговим рецептом на вечерю: рис та курку не смажу, а тушкую з овочами в одній сковорідці

Існує величезна кількість рецептів, де курку або рис обсмажують на сковороді. Але що, як ви спробуєте приготувати все в одному посуді, тушкуючи замість смаження? 

“Наразі всі “вовчиці” від Винника перебігають до мене”: гуморист Дядя Жора розповів про своє особисте життя

Ну от, нарешті й з'ясувалося, хто ж займе нішу Олега Винника на українській естраді. Кандидатури були різні, та неочікувано в лідери вибився Дядя Жора!

Дорофєєва пішла до реабілітолога: боїться, що не встоїть на підборах. Міняє образ чи щось зі здоров’ям?

Коли публіка чує ім'я Надя Дорофєєва, одразу уявляються яскраві сценічні образи, енергійні виступи та хіти, які розривають чарти. Але навіть суперзірки мають свої труднощі.