Котлети як у бабусі: соковиті всередині та з хрумкою скоринкою ззовні – готую 3 дні на тиждень на вечерю

Якщо є котлети й борщ, домашні голодними не залишаться. Сьогодні акцентуватимемо увагу саме на котлетах. Адже для виробів із фаршу важливо, щоб вони вийшли з хрумкою скоринкою.

Вам знадобиться:

  • 500 г яловичого фаршу;
  • 1 яйце;
  • 2 кусні батона;
  • 200 мл молока;
  • 2 зубці часнику;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • 2 ст.лож. олії.
Котлети як у бабусі з яловичини

Щоб приготувати хрумкі котлети, як у бабусі, бажано брати яловичий фарш. Та якщо у вас змішаний – яловичина плюс курятина – теж усе вийде. Відріжте від білого батона 2 шматочки. Залийте їх молоком. Нехай хліб розм’якне.

Котлети як у бабусі з яловичини

Цибулину обчистьте й наріжте кубиками. Поставте пательню на вогонь. Влийте олію, викладіть цибулю й обсмажте, щоб вона стала напівпрозорою. Перекладіть підсмажену цибулю у блендер. Додайте обчищені зубці часнику. Вбийте яйце й подрібніть.

М’ясний фарш перекладіть у миску. Додайте цибулево-часникове пюре. Хліб відтисніть від молока й теж подрібніть у блендері. Додайте до фаршу. Всипте сіль та чорний мелений перець. Усе ретельно перемішайте.

Котлети як у бабусі з яловичини

Якщо фарш видається вам занадто рідким, всипте трішки панірувальних сухарів та манної крупи. Сформуйте котлети. Панірувальні сухарі можете зробити самотужки, нарізавши черствий хліб на шматочки, підсушивши у духовці та пропустивши крізь блендер.

Котлети як у бабусі з яловичини

Обваляйте котлети у сухарях. Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть котлети. Обсмажуйте до золотавої скоринки з одного боку близько 2-3 хвилин. Потім переверніть на інший та доведіть до готовності.

Коли всі котлети підсмажаться, викладіть їх на деко. Влийте 2 ст.лож. води. Прикрийте фольгою. Витримайте за температури 180 градусів пів години. Так ваші котлети будуть соковитими всередині й хрумкими зовні.

Популярне

Схожі статті

Любов із першого укусу: гарбузові пиріжки у духовці – всі думають, що начинка з мармеладом. Рецепт дня

Восени гріх не скористатися урожаєм гарбуза. З цього помаранчевого овочу можна приготувати дуже смачні пиріжки у духовці. Начинку зробимо таку, що всі подумають, буцімто це мармелад.

ТОП-3 смузі для схуднення: просто пʼю зранку ці коктейлі, а кілограми тануть на очах. Розкриваю секрет

Смузі — це не лише смачний напій, а й чудовий спосіб наситити організм необхідними вітамінами, мінералами та клітковиною, сприяючи при цьому схудненню.

“Куди чоловікам дівати очі?”: Олі Фреймут зробили зауваження за розхристану “душу”. Вбралася не по етикету

Ольга Фреймут, зірка українського шоу-бізнесу, продовжує залишатися в центрі уваги навіть за кордоном. За що саме "прилетіло" колишній ревізорці від підписників?