facebook

Закуску з баклажанів “Тещин язик” тепер готую без майонезу, а з новим інгредієнтом: так в рази смачніше

Класична закуска з баклажанів може заграти новими фарбами, якщо змінити лише один інгредієнт у рецепті. Калорій менше, смак яскравіше, а гості засиплють компліментами ваші золоті руки.

Вже багато років закуска під назвою “Тещин язик” є популярною стравою з баклажанів. Проте класичний варіант з майонезом доволі калорійний та вже застарілий. Пропоную вам спробувати нову версію улюбленої закуски, яка підкорить вас і ваших гостей.

Класична закуска Тещин язик на новий лад
Класична закуска Тещин язик на новий лад

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів
  • 200 г помідорів
  • 200-300 г крем-сиру
  • Кріп за смаком
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

Для закуски нам знадобляться баклажанові «язики», які стануть основою для начинки. Наріжте баклажани тонкими поздовжніми скибочками товщиною приблизно 0,5 см. Щоб позбутися можливої гіркоти, посоліть нарізані баклажани і залиште їх на 20-30 хвилин. Після цього промийте скибочки під проточною водою та обсушіть паперовим рушником.

Закуска з баклажанів на новий лад
Закуска з баклажанів на новий лад

На добре розігріту сковороду налийте трохи олії. Обсмажте баклажани з обох сторін до золотистості та мʼякості. Після смаження дістаньте скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Поки баклажани остигають, можна підготувати начинку. Візьміть крем-сир та додайте до нього подрібнений кріп і часник. За смаком додайте сіль та чорний перець. Начинка має бути густою і ароматною.

Кожен обсмажений «язичок» баклажана змастіть начинкою з крем-сиру. На край баклажана викладіть кружечок свіжого помідора. Далі акуратно згорніть баклажан рулетиком, починаючи з того краю, де розміщений помідор.

Як приготувати смачну закуску з баклажанів
Як приготувати смачну закуску з баклажанів

Викладіть готові рулетики на красиве блюдо. Перед подачею страву можна прикрасити додатковими гілочками кропу або тонкими кільцями свіжого перцю чилі для ще більшого акценту на пікантності.

Популярне

Схожі статті

Наталія Могилевська показала всиновлених дівчат, які стали сенсом її життя: це донечки Мішель та Софія

Відома співачка Наталія Могилевська не так давно пірнула у світ материнства, проте не приховує, що доньки стали для неї сенсом життя. Нещодавно співачка показала, як проводить час з малечею.

Батьки розлучилися, але татки не забули про дітей: як виглядають нащадки Притули, Джеджули, Пономарьова

Іноді життя складається так, що подружжя розлучається. Але про своїх синів татусі не забувають. Продовжують виховувати навіть на відстані. Саме такими батьками є Притула, Джеджула, Пономарьов.

Ті самі булочки по 2 гривні! Мʼякі, як пух: ледве випросила рецепт у колишнього пекаря. Готую одразу 20 штук

Магазинні кондитерські вироби не можуть зрівнятися з домашньою випічкою, зробленою з любовʼю. Булочки за цим рецептом виходять ніжні, як пух, а будь-яке чаювання стане маленьким святом.