facebook

Чи шкідливо покривати нігті гель-лаком: розбір компонентів у популярних складниках для манікюру

Сьогодні манікюр є одним із головних етапів у ідеальному жіночому образі. Але чи так безпечно робити манікюр, як ми думаємо? Чи існує шкода від матеріалів, які ми наносимо на свої нігті?

Сьогодні гель-лак один із найпопулярніших способів зробити манікюр, який виглядає ідеально та тримається до трьох тижнів. Та попри всі переваги, багато людей задаються питанням: чи не шкодить покриття нігтів гель-лаком їхньому здоров’ю?

Чи безпечно покривати нігті гель-лаком
Чи безпечно покривати нігті гель-лаком

З яких компонентів складається гель-лак?

  • Олігомери та мономери – це хімічні речовини, що забезпечують текстуру та в’язкість гель-лаку. Після впливу ультрафіолетового світла вони твердіють, що робить манікюр стійким.
  • Фотоініціатори – речовини, які активізуються під дією УФ-лампи. Вони відіграють важливу роль у процесі полімеризації, допомагаючи рідкому гелю затвердіти на нігтях.
  • Пігменти – це барвники, що додають гель-лаку кольору. Це можуть бути природні або штучні речовини.
  • Пластифікатори та стабілізатори – забезпечують еластичність та стійкість покриття, щоб воно не тріскалося при русі природного нігтя.

Щодо ламп, які використовуюся для полімеризації покриття, то згідно з дослідженнями, рівень впливу УФ-ламп для манікюру не викликає шкоди. Проте деякі компоненти гель-лаків можуть викликати алергічні реакції, особливо у людей зі схильністю до дерматологічних захворювань.

Чи безпечно покривати нігті гель-лаком
Чи безпечно покривати нігті гель-лаком

Найпоширеніші алергени в складі – це метакрилати, які є основними компонентами в мономерах і фотоініціаторах. Вони можуть викликати контактний дерматит, що проявляється свербежем, почервонінням, лущенням або навіть висипом.

Щоб уникнути алергічних реакцій, варто ретельно підбирати якісні матеріали для манікюру та звертати увагу на склад продукту. Деякі виробники пропонують гель-лаки з гіпоалергенною формулою, що зменшує ризик подразнення.

А ще неправильне зняття гель-лаку може призвести до серйозного пошкодження нігтьової пластини. Якщо ви намагаєтесь зняти покриття без використання спеціальних рідин, фрезера і просто відриваєте його від нігтя, разом із гель-лаком можуть відірватися і верхні шари нігтя, що призведе до його ламкості й розшарування.

Чи корисно покривати нігті гель-лаком
Чи корисно покривати нігті гель-лаком

Щоб уникнути цього, завжди знімайте гель-лак у професійного майстра. Та й в принципі, щоб не отримати шкоди від покриття нігтів гель-лаком, обирайте освічених професіоналів, які знають свою роботу та не завдадуть вам шкоди.

Популярне

Схожі статті

Білі меблі, відкриті шафи, оранжеве крісло: Олександр Педан показав оселю, в якій виховує з дружиною сина

Олександр Педан уже 21 рік живе у шлюбі з Інною. Разом виховують доньку й сина. Цікаво, як подружжя облаштувало своє родинне гніздечко? Зазирнемо у квартиру до телеведучого.

Марічка Падалко з 1+1 зізналася, що при розлученні залишила все майно колишньому: “Більше, ніж він заробив”

Не всім відомо, що багатодітна мама Марічка Падалко мала перший шлюб, в якому за 15 років так і не народила. Натомість поступилася чоловіку майном, аби тільки розлучитися та піти до Єгора Соболєва.

Непристойно багаті: Камалія, учасниця “МастерШеф” Катя Велика і Оля Полякова – зірки, до яких липнуть гроші

Камалія, Оля Полякова та учасниця "МастерШеф" Катерина Велика неодноразово хизувалися своїми статками. Які джерела прибутку мають ці жінки і скільки вони дійсно заробляють – читайте далі.