facebook

Ніякого торта не треба! Смачний морквяний пиріг за 3 копійки: їсти будуть й ті, хто ніс воротить від моркви

Морквяний пиріг неодмінно здивує вас смаком та ароматом. Десерт не має нічого спільного з тою морквою, яку усі виловлюють із супу, та будуть їсти навіть діти, бо це – смачно.

Морквяний пиріг це не та страва, яку можна часто зустріти в меню українців, проте простувати цю смакоту неодмінно варто. Приготувати такий пиріг не складно, головне — правильно підібрати інгредієнти та слідувати простим крокам.

Як приготувати смачний морквяний пиріг
Як приготувати смачний морквяний пиріг

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 180 г цукру
  • Ваніль — за смаком
  • 90 мл рослинної олії
  • 180 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 200 г моркви (натертої на дрібну тертку)
  • 100 г родзинок

Приготування:

Спочатку вимийте моркву, очистіть її від шкірки та натріть на дрібну тертку. Родзинки промийте та залийте гарячою водою на 10 хвилин, щоб вони стали м’якшими. Потім злийте воду і злегка обсушіть їх паперовим рушником.

Взбийте яйця разом із цукром. Це можна зробити міксером або вінчиком до утворення пишної, світлої маси. Додаємо ванільний екстракт або ванільний цукор для аромату.

Ніжний та смачний морквяний пиріг
Ніжний та смачний морквяний пиріг

Після того, як яйця з цукром взбиті, поступово влийте рослинну олію, продовжуючи збивати на невеликій швидкості.

В окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем. Додавайте борошно до яєчної суміші поступово, охайно перемішуючи ложкою або лопаткою, щоб не збити повітря з тіста.

До отриманого тіста додайте натерту моркву та родзинки. Обережно перемішайте масу, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в тісті. Морква додасть пирогу соковитості.

Соковитий морквяний пиріг за простим рецептом
Соковитий морквяний пиріг за простим рецептом

Підготуйте форму для випічки, змастивши її олією або застеливши пергаментом. Викладіть тісто у форму та рівномірно розподіліть. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг приблизно 45-50 хвилин. Час випікання може змінюватися залежно від потужності вашої духовки, тому перевіряйте готовність за допомогою дерев’яної шпажки — якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.

 

Популярне

Схожі статті

На Михайлів день буду готувати рульку в пиві: тане в роті. Моя імпровізація для гостей з гірчицею та медом

Скоро християни будуть відзначати свято, присвячене архангелу Михаїлу. І цього дня можна приготувати традиційну страву – рульку в медово-гірчичній глазурі. Детальний рецепт у статті.

Сімейки з орнаментом для діда: Леся Нікітюк показала, чим радує свого молодшого на 9 років чоловіка

Леся Нікітюк, яка нещодавно розсекретила ім'я свого бойфренда, показала, які подарунки йому робить. Для свого молодшого на 9 років чоловіка телеведуча зробила досить специфічний сюрприз.

Навіть коту можна на стіл: Оля Полякова показала, як виглядає кухня в її заміському маєтку (Фото)

Популярна співачка Оля Полякова показала шанувальникам, як виглядає кухня в її заміському маєтку під Києвом. Будинок знаходиться в елітному селищі, куди так просто не потрапити.

Хліб в котлети не кладу! Свекруха навчила, що додавати до фаршу, щоб котлети були соковиті на другий день

Кожна господиня знає, що приготувати соковиті та ніжні котлети — це справжнє мистецтво. І хочуть знайти такий рецепт, де котлети залишаються м'якими навіть на наступний день після приготування.

Дуже пишні і без дріжджів. Навчилася у бабусі, як приготувати пухкі біляші з
м’ясом: готую за раз по 50 штук

Багато людей полюбляють соковиті біляші, але не всі вміють готувати їх вдома, особливо, якщо під рукою не виявилося дріжджів. Цей рецепт допоможе вам приготувати смаколик, не витративши багато часу.

Світом блукає, а притулисько собі знайти не може: чоловік Каменських Потап показав, куди поїхав після Дубаї

Деколи популярний український продюсер та співак Потап не перестає мандрувати світом, не залишаючись довго на одному місці. Невже співак не має за кордоном домівки, куди може повернутися та осісти?