facebook

Беру 1 яйце та трішки кефіру, вимішую тісто 2 хвилини, ще 13 запікаю: виходить ціла купа цукрового печива

Якщо треба швиденько приготувати щось солоденьке, візьміть на озброєння цей рецепт. Продукти найпростіші, тісто замісите за хвилину, ще 13 хвилин у духовці й смаколик готовий до вживання.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 4 ст.лож. цукру;
  • 60 мл олії;
  • 100 мл кефіру;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Бюджетне цукрове печиво на кефірі за 15 хвилин

Для приготування цукрового печива знадобляться дуже прості продукти й зовсім небагато часу. Інгредієнти дістаньте з холодильника завчасно, щоб не були холодними. Кефір можете брати навіть несвіжий – це не принципово.

Бюджетне цукрове печиво на кефірі за 15 хвилин

За бажанням, можете додати трішки ванільного цукру. Готується все просто – змішайте яйце, сіль, 1 ст.лож. цукру, олію, кефір. Перемішайте до однорідної маси. Борошно з розпушувачем просійте.

Починайте додавати потроху у кефірну масу. Спочатку перемішуйте лопаткою. Коли загусне, приступайте до замішування руками. Робити довго це не потрібно. Вистачить усього 1 хвилини.

Бюджетне цукрове печиво на кефірі за 15 хвилин

Викладіть ковбик на стіл, присипавши борошном. Розкачайте прямокутний корж завтовшки 1 см. Присипте зверху 3 ст.лож. цукру. Наріжте на невеликі квадратики. Викладіть на деко, вистелене пергаментом.

Бюджетне цукрове печиво на кефірі за 15 хвилин

Кладіть на відстані один від одного. Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Увімкніть її, щойно почнете приготування. Для випікання буде достатньо 13 хвилин, максимум 15. Верх має підрум’янитися.

Випічка виходить дуже ароматною та апетитною. Ззовні хрумка скоринка, а в середині ніжна м’якота. Піде до чаю, кави, какао чи молока. Дітлахи тягатимуть по одному цукровому печиву, допоки тарілка не спорожніє.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?