facebook

Тонкі, повітряні, із золотистою скоринкою готую найсмачніші у світі млинці з яблуками: все просто як 2х2=4

Серед безлічі рецептів млинців є ті, що називаються "класикою жанру" — перевірені багатьма господинями та часом. Саме такий рецепт пропонуємо вам сьогодні.

Це млинці з яблуками, які готуються настільки просто, що нагадують шкільну арифметику, як двічі два. Але найголовніше, що це — справжній “робочий” варіант: вони не рвуться під час випікання, легко перевертаються, та мають чудовий смак.

Інгредієнти

  • Яйця — 2 штуки
  • Молоко — 2 склянки (400 мл)
  • Вершкове масло — 30 г або рослинна олія — 2 столові ложки
  • Борошно — 130 г
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Ванільний цукор — 1 чайна ложка
  • Сіль — щіпка
  • Яблуко (неочищене) — 200 г

Приготування

Тонкі, повітряні, зі скоринкою млинці з яблуками

В окремому посуді збийте яйця з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі до появи легкої піни. Влийте тепленьке молоко та ретельно перемішайте. Поступово всипайте борошно, збиваючи, щоб не було грудочок. Має вийти гладке тісто без крупинок.

Далі розтопіть вершкове масло або додайте рослинну олію до тіста та знову перемішайте. Це допоможе зробити млинці більш еластичними та додасть їм ніжності.

Яблуко відчистьте від шкірки та серцевини. Натріть його на середній терці, а потім покладіть до тіста й ретельно перемішайте, щоб яблуко рівномірно розподілилося.

Тепер розігрійте сковорідку на середньому вогні, злегка змастіть її олією, якщо це необхідно. Виливайте невелику кількість тіста на сковорідку та, обертаючи її, розподіліть тонким шаром. Випікайте з обох боків до золотистої скоринки, як зазвичай.

Подавайте готові млинці з медом, сметаною, варенням або навіть з додатковими скибочками свіжих яблук. Вони чудово смакують як гарячими, так і охолодженими.

На останок дамо вам ще кілька порад:

  • Щоб млинці були ароматнішими, додайте в тісто трохи кориці або мускатного горіха.
  • Використовуйте солодкі яблука для більш насиченого фруктового смаку або кислі — для контрасту з солодким тістом.
  • Якщо хочете легшу текстуру, можна замінити частину молока мінеральною водою — це зробить млинці ще повітрянішими.

Популярне

Схожі статті

“Раніше для тіла, зараз для голови”: як Марічці Падалко вдається виглядати молодшою за Вітвіцьку та Таран

Марічка Падалко завжди славилася своєю спортивною формою. Однак сьогодні, у свої зрілі роки, вона знаходить у спорті не лише джерело фізичної сили, а й справжній притулок для душі.

Куди зникла та чим займається 75-річна колишня Перша Леді Людмила Янукович: шахтарську столицю й не відвідує

Доля дружини президента-втікача не радісна. Слово "колишня" давно стало її постійним супутником і на сцені політичної драми, де розгортаються події української історії, для неї не знайшлося місця. 

“Без пари”: дружина Влада Ями Ліліана поділилася головним та натякнула, що їй доведеться бути самій

Ліліана, дружина хореографа Влада Ями, поділилася особистими думками щодо свого життя. Останні події привернули увагу не через професійні досягнення її чоловіка, а через численні вечірки.

Все ж таки не рідні? Галкін показав спільних з Пугачовою дітей, які не те що на батьків, між собою не схожі

Домисли навколо родини Пугачової та Галкіна не вщухають. 11 років жовта преса порушує питання, наскільки близькі Ліза та Гаррі, до своїх батьків, і чи справді вони їхні біологічні спадкоємці.

Пора року навіяла: печиво “Осінній листочок”. Готую з простих продуктів показну солодку випічку на свята

Осінь приносить натхнення своїми теплими кольорами, ароматами і настроєм. Саме в цей час хочеться особливих солодощів, які б відображали атмосферу цієї пори року. 

Як змінився та виріс син Кароль: Веня вже на голову вищий за Тіну, симпатичний, міцний та серйозний

Час плине, діти виростають. Здавалося б ще зовсім недавно Тіна Кароль тішила милими фото маленького Вені, і раптом всі побачили поряд з нею дорослого, майже 16-річного, юнака.