facebook

Більше коропа не смажу, а готую так, як навчила знайома грузинка: аромат такий, що сусіди рецепта просять

Як відомо, кожен народ має свою кулінарну перлину. Ми звикли, що короп завжди смажиться — рум'яна хрустка скоринка, ховає ніжне біле м'ясо. А в Грузії його готують по-іншому.

Ось рецепт “грузинського варіанту”.

Інгредієнти

  • Короп 1 тушка
  • Сіль, чорний перець, спеції для риби на ваш смак

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • 1 зелений перець
  • 1 помідор
  • Пучок петрушки подрібнений
  • Сіль і чорний перець на смак

Овочі для запікання:

  • 1 цибулина
  • 1 червоний перець
  • 1 кг картоплі
  • 2 гострих перців
  • 2 помідори
  • Чорний перець й сіль на смак

Приготування

Короп, запечений з овочами у духовці

Спочатку підготовлюємо коропа. Відрізаємо плавники та робимо неглибокі надрізи вздовж тулуба. Далі слід добре натерти рибу спеціями зовні, використовуючи сіль, чорний перець та суміш приправ для риби. Але головне — це натерти рибу зсередини.

Начинка — це те, що робить цю страву особливою. Використовуємо традиційний грузинський підхід — соковиті овочі з пікантним смаком. Цибуля, зелений перець та свіжий помідор нарізаються дрібними кубиками, додається подрібнена петрушка, а також сіль і чорний перець.

Викладаємо овочеву начинку всередину риби, наповнюючи її до країв. Вона повинна щільно заповнити порожнину.

Окрім цього, важливо підготувати й овочі, які стануть гарніром до нашого коропа. Цибуля, червоний та гострий перці, картопля та стиглі помідори — усе це нарізається великими шматочками, які викладаються на деко, застелене пергаментним папером. На овочеву “подушку” кладемо начиненого коропа.Тепер залишилося тільки накрити все алюмінієвою фольгою, щоб утримати аромат та соковитість.

Запікаємо все в духовці при температурі 180 °C протягом однієї години. За цей час овочі розм’якнуть і з’єднаються зі смаками риби, утворюючи ароматний бульйон.

Після години запікання, коли риба вже стала м’якою, дістаємо страву та вичавлюємо свіжий лимонний сік прямо на рибу та овочі. Повертаємо деко в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб короп отримав золотисту скоринку.

Популярне

Схожі статті

Як змінилася Леся Нікітюк за роки своєї кар’єри: пару разів розсмішила коміка, зате тепер топова телеведуча

Історія Лесі Нікітюк нагадує — щось середнє між "Попелюшкою" і "Котигорошком". Дівчина, яка колись ламала жарти на сцені "Розсміши коміка", з часом перетворилася на одну з найуспішніших телеведучих.

Палюшки схожі на галушки, але готуються трішки по-іншому: рецепт ситної української страви на обід чи вечерю

Ця страва переносить нас у дитинство, коли бабуся діставала з печі гарячі, духмяні пальчики. Це смак домашнього тепла, турботи, а також простота, яка може зробити будь-який обід чи вечерю особливою. 

Круті неньки, слухняні дівчиська: Дорофєєва, Сумська, Матвієнко — мами, що прокладали донькам зірковий шлях

Кожна мама мріє підтримати свою дитину, коли вона робить свої перші кроки у кар'єрі.  Але для тих, хто має знайомства в шоу-бізнесі, ця підтримка перетворюється на справжню рятівну мережу зв'язків.

Як зараз виглядає перша дружина Назарія Яремчука, яка народила легенді 2 синів: хто б міг подумати, що їй 69

Про те, як виглядає зараз перша дружина Назарія Яремчука Олена Шевченко розповів ОBOZ.UA старший син співака. Він також поділився сімейними світлинами, які ніде раніше не публікувалися.

Пухкі яблучні сирники без борошна: геніально простий рецепт завжди тримаю в голові і жодного разу не схибила

Цей простий рецепт під силу навіть тим, хто тільки починає освоювати кулінарні ази. І ще одна приємна деталь — сирники можна приготувати без використання звичайного борошна.

Вигляд має пречудовий, але до чого тут спорт та ЗОЖ: Ані Лорак не каже правди про маніпуляції із зовнішністю

Ані Лорак вкотре привернула до себе увагу, заявивши про секрети своєї краси: спорт, здоровий спосіб життя, правильне харчування. Але, як це часто буває, історія виявилася не зовсім прозорою.