facebook

Мафіни до чаю без заморочки: все змішала та відправила в духовку. Хотілося б простіше, та вже немає куди

Вам теж знайомі  такі дні, коли зовсім не маєш бажання ускладнювати собі життя, а хочеться швиденько приготувати щось смачне до чаю? Якщо "так", то цей рецепт мафінів для вас. 

Випічка не завжди має бути складною. Навпаки, інколи найсмачніше виходить тоді, коли зусиль докладаєш мінімально. Секрет цих мафінів — прості інгредієнти, що завжди під рукою, їх легко знайти у вашому холодильнику та кухонній шафі. Просто все змішайте — і нехай духовка робить свою справу.

Інгредієнти

  • Борошно — 300-320 г
  • Яйця курячі 3 штуки середнього розміру
  • Цукор — 200 г
  • Рослинна олія — 70 мл
  • Вершкове масло — 100 г (потрібно розтопити)
  • Молоко — 100 мл
  • Розпушувач — 10 г
  • Ваніль на кінчику ножа
  • 1 дрібка солі
  • Родзинки — 100 г (можна замінити на шоколадні крихти чи сушені ягоди).

Приготування

Смачні мафіни до чаю без заморочки

У зручному посуді спочатку збийте яйця з цукром до однорідної маси, додайте розтоплене вершкове масло і рослинну олію. Потім влийте молоко, перемішайте і покладіть дрібку солі та ваніль для аромату. Далі поступово всипайте просіяне борошно разом з розпушувачем, замішуючи легке та ніжне тісто. Коли воно стане однорідним, додайте родзинки — і ще раз все ретельно перемішайте.

Тепер настав час відправити випічку в духовку. Візьміть формочки для мафінів (силіконові або металеві) та змажте їх олією, або використовуйте паперові форми. Розподіліть тісто по формочках, заповнюючи їх на дві третини, щоб залишити місце для підйому.

Духовку попередньо розігрійте до 180 °C та випікайте мафіни 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Перевірити готовність можна всім відомим способом — вставити зубочистку в центр: якщо вона виходить сухою — смаколики готові.

Втім, готовність дасть про себе знати й тоді, коли ваш дім наповниться чарівним ароматом свіжої випічки, який привабить усіх до кухні. Вийміть мафіни з духовки, дайте їм трохи охолонути та подавайте з чашкою гарячого чаю або кави.

Популярне

Схожі статті

Марічка Падалко розповіла про власну нерухомість та заробітки: не бідна, але до зірок з “Кварталу” далеко

Телеведуча Марічка Падалко вже давно стала символом українського телебачення. Проте за межами екрана вона зізналася, що її фінансове життя зовсім не таке гламурне, як у багатьох інших зірок.

Прийшов, побачив, покохав: зірки, що одружилися і живуть зі своїм першим коханням — Монатік, Усик та інші

Мабуть, не так вже й багато у світі прикладів, коли люди залишаються вірними своєму першому коханню на роки. У шоу-бізнесі це надзвичайна рідкість. Але вона все ж таки є. 

І ці майнули за кордон: Григорій Решетнік з дружиною приїхав у Прагу. Ні, ну а що? Цілком має право!

В наш непростий час, коли країна переживає випробування, суспільство уважно стежить за кожним кроком публічних осіб. Особливо це стосується тих, хто вирішує виїхати за кордон.

Так смачно готує тільки моя кума з села, а тепер і я: картопля, 2 яйця, трохи бекону і ситна вечеря на столі

Якщо ви хочете відчути справжній дух сільського затишку, то ця страва саме для вас. Тут немає складних інгредієнтів чи технологій — тільки прості продукти.

Зберігала вдома далеко не прикраси: у Таїсії Повалій знайшли та конфіскували гори забороненого добра

Чарівні українські пісні й романси, народні свята — ось з чим асоціювалося ім'я Таїсії Повалій. Вона була улюбленицею публіки, володаркою звання Народної артистки України. А зараз все змінилося.

Хтось вже тоді проявив себе, а в інших і натяку на зірковість не було: малолітні Козловський, Жадан, Дантес

Дитячі фото завжди викликають усмішку, а коли це світлини зірок — ще й особливу цікавість. Адже ніхто з нас, навіть уважні батьки, не може з точністю сказати, ким стане дитина в майбутньому.