Які продукти зміцнять ваш імунітет в сезон застуд: медики дали поради

Осінь - час, коли не тільки психологічному, але і фізичному стану людини потрібна особлива увага і підтримка.

Бельгійські медики розробили топ універсальних порад для людей зі слабким імунітетом. Основа будь-якого організму – правильне харчування. У сезон застуд організм слабшає, тому максимум уваги слід приділити саме раціону.

Поради від бельгійських медиків, які не тільки зміцнять імунну систему, а й допоможуть скинути зайву вагу

Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет
Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет

Перше – борошняне. Ні, його не варто повністю прибирати зі свого раціону. Спробуйте плавно перейти від білого хліба до хлібі. Адже для здорової дорослої людини важливо вживати хоча б 100-130 грам ц / з продуктів.

Фрукти і овочі – запорука бадьорості і легкості в шлунку.

Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет
Харчування восени, яке допоможе зміцнити імунітет

Урожай в цьому році є, тому використовуйте його в своєму раціоні харчування по максимуму. Бажано їсти два фрукта в день і стандартну порцію овочів – можна сирих, можна в салаті, а можна приготувати на пару або на сковороді. Тут вже як душа забажає.

Бобові хоча б раз на тиждень. Спробуйте замінити м’ясо бобами. Це не нудно і не прісно, як багато хто думає.

Їжте від 15 до 25 г горіхів або насіння без солоної або солодкої оболонки кожен день. Це джерело натуральних жирів і дуже вигідний продукт – з’їв мало, а організм наситився добре.

Сіль – це джерело смаку, але не варто з нею перестаратися. Спробуйте додавати її трохи менше, а замість цього додавати ароматні трави. І ви здивуєтеся, але ваш організм дуже перетворитися вже після місяця такого гармонійного і правильного раціону. А головне – без шкоди і голодовок.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.