Дієтолог Світлана Фус розповіла про користь курячого м’яса

Куряче м'ясо має безліч корисних властивостей. Відомий дієтолог Світлана Фус рссказала, ніж саме корисно м'ясо курки.

Курка – відмінне низькокалорійне і нежирне джерело високоякісного білка, який поставляє важливі поживні речовини протягом всього нашого життя.

Дієтолог з 30-літнім стажем, Світлана Фус, на своїй сторінці в Інстаграм докладно написала, чим так корисне куряче м’ясо і скільки його потрібно споживати.

Як ми всі знаємо, наш організм складається з вуглеводів, жирів, вітамінів, білків і мінералів і всі процеси, що відбуваються в нашому тілі безпосередньо з ними пов’язані. І всі ці речовини ми отримуємо з води і їжі.
Так що ж корисного ми можемо взяти з курячого м’яса?
В першу чергу – білки.

Користь білків для організму

Білки складаються з безлічі будівельних блоків, відомих як амінокислоти. Нашому організму потрібен дієтичний білок, щоб постачати амінокислоти для зростання і підтримки наших клітин і тканин. Наші дієтичні потреби в білку змінюються протягом усього життя. Світлана Фус каже, що якщо ми турбуємося про свій імунітет, ми повинні знати, що без повноцінного набору амінокислот (які є саме в білку) він працювати не буде.

Якщо в організмі існує дефіцит амінокислот, то існуючі імунні клітини, які синтезують імуноглобулін будуть не здатні сформувати повноцінні імуноглобуліни в потрібному для нормального функціонування кількості.

До незамінних амінокислот, дефіцит яких буде максимально відчутний для організму, відносяться: треолін, метіонін, валін, триптофан, фенілаланін, лейцин, лізин, ізолейцин.

Дієтолог каже, що для дорослої людини добова норма становить 1-1,2 г білка на кілограм маси тіла (сюди входить білок як рослинного, так і тваринного походження). Світлана Фус розповідає, що 55% з цієї кількості припадає на тваринні білки. Отже людині, яка важить 70 кг необхідно приблизно 50 г тваринного білка.

Куряче м’ясо – джерело білка

Дієтолог каже, що в м’ясі курки міститься від 18 до 25 г повноцінного за амінокислотним складом білка. Максимальну його кількість дає нам куряче філе.
З цього випливає, якщо ми вживаємо всього 100 г курячого філе, ми “ми отримуємо практично половину тваринного білка, яка нам необхідна на добу. Ось така математика “.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.