День Миколи Чудотворця: листівки, привітання, молитви, що можна та не можна робити на свято 11 серпня

11 серпня православні християни вшановують Миколу Чудотворця. Дізнайтеся про традиції, прикмети, заборони цього дня та виберіть листівку з Днем Миколи Чудотворця для близьких.

У православному календарі не один день пам’яті Миколи Чудотворця. Саме 11 серпня весь християнський народ згадує народження святого. У свята, присвячені Миколі Чудотворцю, багато різних народних назв. Серед них – Нікола Весняний, Нікола Осінній, Нікола Зимовий. Ще Миколу називають Угодником.

Що не можна робити на Різдво Миколи Чудотворця

На День Миколи Чудотворця 11 серпня не можна допустити сварок та лайки з рідними, друзями та навіть колегами, щоб не опинитися в центрі нових неприємностей. Не можна відвертатися від тих, хто просить, і відмовляти їм у допомозі, щоб не опинитися на їхньому місці. У меню не повинно бути м’яса, воно має бути пісним. Домашні справи, такі як прання та прибирання, потрібно перенести на завтра чи будь-який інший день.

День Миколи Чудотворця 11 серпня
День Миколи Чудотворця 11 серпня

Що можна робити на Різдво Миколи Чудотворця

11 серпня чудовий день, щоб сходити до церкви, попросити Миколу про здоров’я, провести час із коханими людьми, приготувати пісний обід для всієї родини.

Молитви Миколі Чудотворцю

Микола Чудотворець опікується мандрівниками, купцями. Йому моляться про удачу у важких справах, про справедливість, про збереження від бід та нещасть дітей. Якщо молитися, поставивши 40 свічок перед іконою Святого Миколая, доки вони догорятимуть, прохання буде почуте.

Прикмети на День Святого Миколая

Як правило, всі прикмети церковного свята пов’язані з погодою 11 серпня. Якщо на літнього Миколу пішов дощ, то дощовою буде вся осінь. Сильна злива принесе врожайний рік. Хорошої пшениці не чекайте, якщо день сонячний та спекотний.

Листівки та привітання з Днем Миколи Чудотворця у Viber

Привітайте своїх близьких зі святом Миколи барвистими листівками у Viber.

День Миколи Чудотворця: листівки та привітання
День Миколи Чудотворця: листівки та привітання
День Миколи Чудотворця: листівки та привітання
День Миколи Чудотворця: листівки та привітання

Схожі статті

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.