Новий погляд на збільшення губ – аугментація: як естетично “накачати” губи, протипоказання, фото до і після

Процедура збільшення губ стає все більш популярною, однак разом з цим з'являються міфи, які зупиняють жінок на шляху до власного ідеалу. Так що ж таке аугментація губ і як естетично "накачати" губи?

Модні салони краси все частіше пропонують таку послугу, як аугментація губ. Це по суті те ж саме збільшення губ і поповнення їхнього об’єму, але з деякими нюансами.

Що таке аугментація губ?

У медицині саме слово “аугментація” означає – поповнення, заміщення тканин. Завдяки такій процедурі в косметологічному кабінеті можна вирішити проблему асиметрії, вм’ятинок, підняти куточки губ і максимально наблизити їх до ідеального вигляду, якщо, наприклад, вас турбує, що верхня губа більша за нижню або навпаки. З цим завданням легко впорається аугментація губ. Її особливість – не просте збільшення об’єму губ, а ще й робота над формою.

Як і раніше, найпопулярнішою серед жінок б’юті-послугою залишається збільшення губ. Для більшості людей соковиті та виразні губи – головний стандарт краси, а від природи такі об’єми рідко кому дістаються. Тому єдиним дієвим та доступним способом привести свою усмішку до ідеалу залишається звернення до косметолога-ін’єкціоніста.

Ще років 15 тому замість гіалуронової кислоти і філерів для збільшення губ використовували біополімерний гель, який мав серйозні ризики ускладнень та навіть не виключав операційні втручання у разі невдалої процедури. Деякі знаменитості досі розплачуються за помилки молодості та експерименти з неякісними ін’єкціями губ. Сьогодні це все в минулому і способів збільшити губи набагато більше. Майже всі мають один і той самий принцип – введення під шкіру філера, але за різними методиками та з великим різноманіттям препаратів.

Новий погляд на збільшення губ – аугментація: що це таке, протипоказання, фото до і після
Новий погляд на збільшення губ – аугментація: що це таке, протипоказання, фото до і після

На особливу увагу заслуговує аугментація губ, яку ви неодмінно знайдете в прайсі будь-якої сучасної косметологічної клініки. Ця послуга на перший погляд і звучання видається такою, ніби косметологи просто намагаються розкрутити клієнта на щось подорожче, однак насправді все не так.

Особливості збільшення губ гіалуроновою кислотою

Переважна більшість видів контурної пластики губ проводиться за допомогою введення в губи гіалуронових філерів. Вони найбезпечніші з усіх представлених на ринку препаратів для збільшення губ, не викликають алергії та не відторгаються організмом, як це часто було з філерами минулих поколінь. За рахунок того, що гіалуронова кислота міститься в наших власних клітинах, вона легко приймається і не викликає небажаної міграції філера. Однак, це лише в тому випадку, якщо йдеться про якісний препарат у руках кваліфікованого спеціаліста.

Косметолог, якого ви оберете для свого перевтілення, має знатися на техніках введення філерів, а також використовувати тільки перевірені і найкращі препарати для збільшення губ. Тільки так ви можете бути впевнені у безпечності процедури та її стовідсотковій ефективності.

Зволоження губ гіалуроновою кислотою

При введенні гіалуронки в губи вони наповнюються вологою і зволожуються. Якщо в холодну пору року ви відчуваєте дискомфорт, а гігієнічні помади не працюють, аугментація – ідеальне вирішення проблеми. Така ін’єкція губ допоможе позбутися сухості та лущення. Перевага цієї процедури в тому, що її можна зробити візуально непомітною – необов’язково змінювати форму та збільшувати об’єм губ. При введенні 0,5 мл філера ситуація стане значно кращою, ніхто навіть не помітить, що ви вкололи губи, а вони при цьому перестануть тріскатися і будуть виглядати зволоженими.

На усуненні асиметрії та зволоженні плюси аугментації губ не закінчуються. Цю б’юті-процедуру можна розглядати як певну методику омолодження. Ні для кого не секрет, що з віком об’єми зменшуються, а зморшок стає тільки більше. Правильно введений філер візуально омолодить мінімум на 5 років. Головний нюанс в цій справі – вибрати оптимальний об’єм препарату і не перестаратися, щоб в результаті отримати бажане зволоження і анти-ейдж ефект замість качиних губ.

Поява гранул Фордайса на губах після введення філерів

Кожен організм унікальний і має свої особливості. Іноді достатньо найменшого втручання, щоб вони проявилися. Одним з таких проявів є гранули Фордайса, які можуть з’явитися після процедури збільшення губ. За своєю сутністю це доброякісні утворення на шкірі, які являють собою невеликі білі або жовтуваті точки.

Фахівці називають гранули Фордайса себорейними кістами чи кістами сальних залоз. Незважаючи на назву, до себореї у класичному розумінні вони не мають жодного відношення. Ймовірна причина їхньої появи фізіологічна. Гранули Фордайса характерні для людей, у яких сальні залози розташовані близько до верхнього шару дерми.

Гранули Фордайса можна перекрити за допомогою перманентного макіяжу губ
Гранули Фордайса можна перекрити за допомогою перманентного макіяжу губ

Все частіше можна чути, що збільшення губ з використанням гіалуронового філера призводить до появи гранул Фордайса. Фахівці пояснюють: процедура лише збільшила новоутворення, оскільки збільшилась зона їхньої локалізації, а гранули були на губах і раніше, просто малопомітні. Вони не є небезпечними і не потребують лікування, однак можуть викликати естетичний дискомфорт.

Одним зі способів вирішення цієї проблеми є перманентний макіяж губ, який допоможе приховати гранули Фордайса, зробивши їх менш помітними. Існує навіть спеціальна техніка татуажу, яка називається “Камуфляж гранул Фордайса”. Вона фактично приховує або зменшує видимість гранул. Але чи можна робити перманент після аугментації?

Ми поспілкувалися з експерткою, ТОП майстром і тренеркою з перманентного макіяжу у Львові Людмилою Івановою, яка вичерпно відповіла на це питання.

  • Чи можна робити перманент після збільшення губ?

Так, це дуже популярний запит. Завдяки збільшенню клієнти вирівнюють асиметрію та додають об’єму, а завдяки перманенту можна досягти красивого рівномірного кольору, чіткого контуру. В комплексі ці 2 процедури ідеально доповнюють одна одну і забезпечують максимально бажаний результат.

  • Яка має бути перерва перед перманентом після збільшення губ?

Перманентний макіяж губ після їхнього збільшення можна робити не раніше, ніж через 2 тижні, але на свіжий філер перманент лягає трішки гірше, то ж я рекомендую почекати 2-3 місяці.

  • Як збільшення губ впливає на перманент?

Хтось рекомендує спочатку зробити перманент, хтось – спочатку аугментацію, але тут немає чіткого порядку дій. Так, перманент тримається довше, ніж філер, але якщо зробити збільшення після перманенту, то за рахунок того, що шкіра поверхні губ розтягнеться, колір буде більше прозорим. Я люблю робити перманент вже на підколених губах, так ми досягаємо вау ефекту, адже асиметрії вже нема та губки більш об’ємні.

Фото до і після збільшення губ та перманенту

Щоб на власні очі оцінити результати процедури та краще зрозуміти, як вона може змінити вашу зовнішність, пропонуємо переглянути фото до і після перманенту, зробленого на збільшені губи.

Роботи майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Роботи майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової
Робота майстра і тренера з перманентного макіяжу у Львові Людмили Іванової

Протипоказання до збільшення губ

Перед тим, як ви вирішите зробити губи, важливо ознайомитися з усіма протипоказаннями до процедури:

  1. Алергія на гіалуронову кислоту, інші компоненти препарату для збільшення губ або анестетики.
  2. Шрами та рубці в області введення філера.
  3. Інфекційні захворювання або запальні процеси у зоні ін’єкції (герпес).
  4. Вагітність та період лактації.
  5. Онкологія.
  6. Проблеми зі згортанням крові.

Догляд після збільшення губ

Губи після контурної пластики потребують особливого догляду, адже шкіра в цій зоні дуже чутлива. В перші години після ін’єкції утвориться невеликий набряк і почервоніння, можуть також виникнути невеличкі синці. Це нормальні наслідки збільшення губ і не варто цього лякатися.

Уколи гіалуронової кислоти в губи за умови дотримання всіх правил проведення процедури – цілком безпечна методика, однак фактично це проколювання шкіри, тому в перший день після аугментації губ можуть залишатися сліди від голки. Поступово опухлість та запалення проходять, залишається лише бажаний об’єм та насиченість.

Неприємні відчуття можуть турбувати пару днів, але вже за тиждень небажаних слідів від процедури не залишиться. Щоб підкачати губи, до цього треба бути готовими. Під час загоєння губи не можна терти, чухати, це може пошкодити шкіру та порушити процес.

Якщо у вас підвищена чутливість, можна використовувати спеціальні знеболюючі крема та гелі. Вони зменшать больові відчуття в зоні ін’єкцій та навколо, а також прискорять відновлення. Ще один спосіб зменшити надмірну набряклість та почервоніння – робити холодні компреси. Однак попередньо треба проконсультуватися з косметологом, щоб не нашкодити собі частим і сильним охолодженням.

Новий погляд на збільшення губ – аугментація: що це таке, протипоказання, фото до і після
Новий погляд на збільшення губ – аугментація: що це таке, протипоказання, фото до і після

Масаж губ перед збільшенням робити не рекомендується, а ось після – навіть треба. Звісно, починати його можна не одразу, на четвертий день після ін’єкцій, проте тільки у випадку, якщо набряк вже спав. Сильно натискати і тиснути не варто, круговими рухами необхідно ніжно масажувати губи, прискорюючи процес розсмоктування синців і набряків, що залишилися.

Також догляд за губами після збільшення гіалуроновою кислотою передбачає насичення їх вологою за допомогою зволожуючого гелю або навіть олії з персикових кісточок. Щоб шкіра швидше регенерувалася, треба чітко дотримуватися рекомендацій спеціаліста. Один з найважливіших пунктів – уникати сухості. Чим мазати губи після збільшення вам підкаже майстер.

Протипоказання після збільшення губ

Аугментація не виключає побічні ефекти. Після збільшення губ важливо приділяти особливу увагу своєму способу життя – шкідливим звичками, харчуванню, положенню під час сну. Наприклад, спати обличчям в подушку не можна. В перший день варто виключити гарячі напої та гарячі страви, які сприятимуть розширенню судин та провокуватимуть набряклість. Щонайменше на тиждень треба відмовитися від міцних напоїв, бо вони так само активізують кровотік.

Збільшення губ: ціна в Києві та інших містах України

Середня ціна збільшення губ гіалуроновою кислотою в 2023 році в Україні становить 7000 гривень за 1 мл препарату. Вартість процедури залежить від кількох факторів:

  1. Першокласні клініки та відомі косметологи можуть стягувати вищі ціни через свою репутацію та досвід.
  2. Різні техніки збільшення губ також відрізняються по вартості.
  3. Ціна корекції губ залежить і від матеріалів. Різні бренди філерів коштують по-різному. Сюди ж можна віднести кількість препарату, адже від цього також залежить ціноутворення – чим його більше, тим дорожчою вийде аугментація губ.

В залежності від бренду та об’єму філера в середньому можна вколоти губи за ціною від 3000 до 10000 грн за шприц.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.