Містична лінія: чому один за одним помирають Жванецький, Джигарханян, Віктюк, Гафт, і хто наступний?

Для багатьох 2020 рік був і залишається вкрай складним - коронавірус, втрата роботи, втрата грошей, близьких людей і культових акторів.

На жаль, за цей рік пішло з життя безліч великих акторів. Серед деяких з них знайшли схожості, підозрілі і навіть містичні.

6 листопада 2020 року стало відомо, що помер великий письменник і сатирик, автор крилатих виразів Михайла Жванецького.

Михайло Жванецький залишив своїм спадкоємцям багатомільйонні статки

Це стало справжньою травмою для його шанувальників

Через трохи більше, ніж тиждень, 14 листопада зупинилося серце видатного актора і художнього керівника створеного ним же театру Армена Джигарханяна.

Армен Джигарханян

Через три дні театр повідомив про смерть режисера Романа Віктюка, якого знали всі, хто хоч раз в житті дивився радянські фільми і картини Росії дев’яностих років. Йому було 84 роки, і більшу частину свого життя він присвятив художньої діяльності.

Роман Віктюк помер

12 грудня пішов з життя поет і актор Валентин Гафт.

Валентин Гафт

Всі ці найбільші творці вмирали один за одним, немов так було задумано – однієї низкою. Здавалося б, всі вони люди у віці, тому нема чого дивуватися. Але є в цьому рок подій все ж містична нитка.

За містичним збігом всі вони були практично ровесники

Валентин Гафт і Джигарханян цієї осені відзначили своє 85-річчя, Жванецькому було 86, а Віктюкові – 84. Тобто народилися приблизно в один і той же час.

Лікар-геріатр, фахівець, який займається лікуванням старших людей, знаходить цьому наукове пояснення

“Вчені з’ясували, що після 40 років рівень тестостерону в чоловічому організмі знижується на 2-3 відсотка в рік, і виходить, що саме до 85 років його зовсім не залишається. А це, в свою чергу, сильно збільшує ризик смерті від ішемічної хвороби серця “, – розповідає лікар-геріатр.

Але шанувальники впевнені, що є ще одна причина – так звана чорна смуга високосного року. Все почалося з коронавируса, потім теракти, розлучення, скандали, війни і ось тепер, під кінець року страждає і творчий світ – спадщина втратило найвидатніших діячів.

А як ви вважаєте, чи є в цьому містична складова? Або це просто рок подій?