Третя Пречиста 2023: нова дата Введення до храму Пресвятої Богородиці, традиції предків і сильна молитва

З 1 вересня цього року релігійні свята в Україні відзначаються за новим календарем. Розповідаємо, коли цьогоріч відзначається Третя Пречиста та які існують прикмети й традиції

Незалежно від будь-яких обставин та умов щороку в один і той самий день віряни святкують одне з найважливіших свят православної віри. Введення до храму Пресвятої Богородиці у народі також називають Третьою Пречистою. Це свято користується особливою шаною, адже воно прославляє Діву Марію, мати Ісуса Христа. До вересня цього року українці відзначали свято на самому початку грудня. Як тепер відрізнятиметься дата?

Нова дата – Третя Пречиста

Не так давно президент України прийняв рішення про перехід Української цекріи на новоюліанський календар. Від вересня цього року всі релігійні свята відзначатимуться за новим стилем – відповідно, за календарем, за яким людство вже багато років веде побутові справи. Новий і старий стилі відрізняються одне від одного на 13 днів.

Коли цьогоріч в Україні відзначають Третю Пречисту та чому змінилась дата
Коли цьогоріч в Україні відзначають Третю Пречисту та чому змінилась дата

Отже, відтепер замість 4 грудня Третя Пречиста відзначатиметься 21 листопада. Українські віряни відвідуватимуть службу саме цього числа.

Третя Пречиста – традиції, молитва

Наші предки цього дня, як і в усі інші православні свята, звертали особливу увагу на те, що відбувається у природі. Так, наприклад, пращури вважали – скільки на дворі на Третю Пречисту буде води, стільки ж варто чекати й трави у травні. Крім того, вважають, що зима буде лютою, якщо на Введення на дворі тепло.

Які існують традиції та прикмети на Третю Пречисту
Які існують традиції та прикмети на Третю Пречисту

Втім, цього дня варто думати не лише про прикмети та традиції, але і про молитву. На Третю Пречисту потрібно просити у Пресвятої Богородиці про те, що вам потрібно найбільше. Сильна молитва про допомогу:

Царице моя преблагая, надіє моя і притулок, скорботних радість, кинутих підтримка! Забери біди мої, забери скорботу, допоможи мені немічному знайти силу і віру, щоб протистояти негараздам. Тугу мою пом’якши, втіш серце та не дозволь збитися з вірного шляху. Амінь.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.