Небезпечний Єгипет: Які небезпеки підстерігають людей, які подорожують на Червоне море

Загадковий Єгипет зі своєю головною перлиною Червоним морем - така приваблива пропозиція для українського туриста. Які небезпеки ховаються за заманливо дешевим квитком, чого варто очікувати і побоюватися під час подорожі до Єгипту.

Сонце в Єгипті

Сонце в Єгипті цілий рік. І навіть взимку, коли воно світить, але по відчуттю не гріє, є досить небезпечним. Є таке поняття «екваторіальн сонце» – так зазвичай говорять про ті країни, які знаходяться близько до екватора. Єгипет – одна з таких країн. Це означає, що тут сонячні промені більш жорстокі, необхідно використовувати SPF 40-50. Днем взагалі не можна засмагати. Вранці та після пізнього обіду радять засмагати під парасолькою.

Отруйні тварини в Єгипті

В пустелю рекомендуємо надягати закрите взуття, шкарпетки і штани. У пустелі Сахара багато отруйних змій, павуків і скорпіонів. Їх так і називають: «Одна хвилина», «П’ять хвилин». Рівно стільки людина живе після укусу цього створіння, якщо не встигли дати протиотруту. Тому з мінімальними засобами захисту (одяг) не жартуйте.

Бруд в Єгипті

В Єгипті на високому рівні медицина, але самі міста, ринки, кафе потопають у бруді. Серце обливається кров’ю, коли український турист курить кальян без захисної пластикової пробки. Хоча, якщо чесно, інфекція від іншої людини може чекати і в шлангу приладу. Наша порада: взагалі утримайтеся від куріння кальяну в Єгипті, в цій країні багато досить страшних хвороб. Наприклад, багато гепатиту.

Морські гади в Єгипті

Якщо акули, підпливали до берега, це більше виняток з правил, то морські їжаки – реальна небезпека. Заходити в море в Єгипті можна тільки в спецвзутті. Навіть, якщо у вас хороший пляж, де мало морських гадів. Їжак може припливти, якщо наступити на цю колючку, голка в нозі розкривається, перетворюючись в парасольку. Вас відразу відправлять до лікаря, але навіть після маніпуляції ви ще будете відчувати місце проколу.

Поганий алкоголь в Єгипті

Ми – не сноби. Вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно пити хороший алкоголь під час відпустки. Ключове слово – хороший. Якщо ви летите в нормальний готель, але клас нижче середнього, тоді уважно слідкуйте в своєму “ол інклюзіве ” за якістю алкоголю. Деякі туристи вважають моветоном брати алкоголь з собою, але якщо ваша сім’я значно заощадила на зірках готелю, краще купити хороший віскі і кілька пляшок гідного вина в аеропорту, і балувати себе смачним алкоголем, ніж пити низькопробний в готелі, яким легко отруїтися.

Пам’ятайте золоте правило: вовка боятися – в ліс не ходити, потрібно уважно збиратися в подорож до Єгипту, але не варто боятися всього на шляху. Червоне море – унікальне! Хоча б заради нього необхідно з’їздити в Єгипет.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Користь та шкода манної каші: скільки можна їсти, щоб не погладшати

Унікальне Червоне море
Унікальне Червоне море

Нагадаємо, Анджеліна Джолі – вважається однією з найпопулярніших актрис Голлівуду і найкрасивішою жінкою світу. Мало хто знає, але в 2013 році Анджеліна зробила операцію на видалення молочних залоз . Все тому, що ризик розвитку онкологічного захворювання грудей у актриси становив 87%.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.