Чому радянських жінок вважають більш порядними, хоча вони робили по 20 абортів?

Напевно, багато хто з вас чув твердження про те, що життя в радянські часи було кращим, але ж тоді жінкам доводилося дуже нелегко.

Вихідці з СРСР люблять акцентувати увагу на порядності радянських жінок, чия молодість припала на 1950-1970-ті роки. Особливо в порівнянні з нинішніми “зіпсованими” панянками. Мовляв, раніше вони були цнотливими і безкорисливими, а зараз таких принцес днем з вогнем не знайдеш.

Втім, у всього є зворотна сторона. За медичними статтями, що описують жіноче задоволення в сімдесяті, складається враження, що про нього тоді практично ніхто і не чув. Більшість дам були впевнені, що ділити ліжко з чоловіком потрібно виключно для нього, тоді як для них самих це оберталося незліченними абортами, причому часто без знеболення. На цю процедуру радянські жінки ходили регулярно.

Аборти в радянські часи

В середині шістдесятих кількість зроблених абортів досягла максимальної позначки в історії всього Радянського Союзу — 7 мільйонів на рік. Для порівняння — у 2019 році вагітність перервали 74 тисячі українок і близько 500 тисяч росіянок.

За спогадами багатьох дам, акушерки і гінекологи в ті часи були грубими тітками, які були не проти познущатися на манер: “А в постілі тобі не боляче було?”. Втоптати в бруд потребуючу допомоги жінку не становило жодних проблем, адже якби вона не була такою розбещеною, то не опинилася б тут.

Вже у 30-40 років жительки СРСР виглядали втомленими і старіючим. Але як тут не махнути на себе рукою, коли “задоволення” від виконання подружнього обов’язку заради втіхи чоловіка загрожує тобі походом на десятий за рахунком аборт без анестезії?

Радянська пара

Багато в чому те безправне становище жінок було пов’язане не стільки з порядністю, скільки з відсутністю знань про себе і про своє тіло, не кажучи вже про нормальний медичний сервіс.

Дивно, що саме те життя багато хто згадує, як ідеальне. А те, що сучасні жінки відрізняються від радянських лише більшою свободою, чомусь подобається далеко не всім.