Правда про російське правосуддя: мажор на джипі на смерть збив дівчину на переході і отримав 2 роки умовно

Росіяни трохи озвіріли - як це так? Навіть прокуратура не зрозуміла суддівський вирок - за вбивство при всіх обтяжуючих обставинах - 2 роки умовно!

Кричущий випадок стався в Пермі в травні 2020 року – обкурений мажор кавказької національності Аділ Мірзоєв, 17 років (а значить, водійських прав у нього немає) взяв батьківський джип, гнав по місту зі швидкістю більше 115 км / год, проскочив світлофор на червоне світло і на перехідному переході збив дівчину, яка переходила дорогу – у неї було зелене світло.

Місце ДТП

Вона загинула на місці, якраз посередині переходу. Дівчина пролетіла близько 5 метрів! Щастя, що трохи перед нею по переходу пройшла мама з дитиною, вони не постраждали.

Хлопець зупинив машину і сам викликав швидку допомогу, хоча 23-річної потерпілої Маші вона вже не була потрібна. У машині були також його друзі, теж в неадекватному стані.

Аділ Мірзоєв

Вони пробували підкупити патруль ГІБДД, що під’їхав, але не вийшло.

Судовий розгляд було недовгим – суд не взяв до уваги всі обтяжуючі обставини, зате всі пом’якшуючі прийняв на ура. В результаті винуватець ДТП замість самих мінімальних в таких випадках трьох років в колонії (максимально – 12 років), отримав два роки умовно!

А ще, йому заборонили цілих 2 роки і 10 місяців керувати автомобілем. Потім вже можна буде їздити і давити людей далі. Батькам дівчини він повинен виплатити 1,2 млн рублів (місячний дохід його батька набагато вище).

Ціна життя дівчини

Таке рішення суду обурило не тільки рідних дівчини і простих людей, а й навіть прокуратуру – суддівський вердикт оскаржений і відправлений на перегляд.

Люди тільки побоюються – навряд чи винуватець буде сидіти і чекати, поки його посадять. Його батько-бізнесмен, навіть не приховує, що він за гроші “вирішив проблему “. А Аділ зник з міста.

Суд

Ось таке російське правосуддя.

 

Нагадаємо,
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.