Як тепер зустрічає Туреччина відпочиваючих в умовах карантину – розповідь співвітчизників, які вже побували там цього літа

Ослаблення карантину людей обрадувало можливістю все-таки нормально відпочити, оздоровитися і набратися сил. Багато співвітчизників зібралися в Туреччину, але хто вже там побував, розчаровані - про колишнє "все включено " можна забути.

Незважаючи на всесвітню пандемію в цьому році, ближче до літа багато обмежень були трохи ослаблені – і люди змогли все-таки поїхати в плановані відпустки. Хтось обмежився подорожжю по своєму регіону, але не всі: багато хто віддав перевагу звичним і добре відомим курортам, правда вибір обмежувався безпечними країнами, в’їзд в який дозволений через відсутність активного поширення хвороби.

Туреччина сьогодні
Туреччина сьогодні

Так фаворитом літнього сезону знову стала Туреччина, яка і до коронавіруса десятиліття поспіль приваблювала відпочиваючих з СНД своєю доступністю і високим рівнем комфорту.

Так виглядає сьогодні турецька all inclusive
Так виглядає сьогодні турецький all inclusive

Для порівняння – так це було ще в минулому році:

All inclusive в 2019 році
All inclusive в 2019 році

Мандрівник з пострадянського простору не помітить ніяких відмінностей від звичайного перельоту в 2020: літаки все так же повністю забиті, розсадження не змінювали, лише просили заповнити анкету про стан здоров’я. Ці анкети збирали стюардеси після прибуття для того, щоб в разі масового зараження вийти на першого хворого. Зате в поїздці з аеропорту – обов’язково надіти маску і сидіти на самоті на двох сидіннях.

Весь персонал в масках
Весь персонал в масках

Насамперед в готелі тепер не бронюють номер або забирають багаж, а дезінфікують руки і все валізи. Персонал змушують носити маски, від туристів цього не вимагають. Засоби дезінфекції й чисті маски для приїжджих стоять в доступних місцях для кожного бажаючого, також в чергах видно стенди з рекомендаціями і прохання збережувати дистанцію один від одного в 2 метри.

Готель - усюди нагадування
Готель – усюди нагадування

Улюблений багатьма шведський стіл тепер працює трохи інакше: їжу накладають офіціанти, які спочатку підійдуть до вас за списком бажаного. Зараз навіть в дорогих готелях перевагу віддають одноразовим приборам, особливо в барах.

Черга на обід може затягнутися і на годину - не можна близько підходити один до одного
Черга на обід може затягнутися і на годину – не можна близько підходити один до одного

Обмеження за часом в ресторані немає, можна сидіти, скільки хочеться.

Так виглядають тераси
Так виглядають тераси
Дорога на пляж
Дорога на пляж
сам пляж
Сам пляж
У морі майже нікого
У морі майже нікого

Час від часу персонал готелю вимірює температуру гостям (зазвичай при вході в готель з басейну або моря), і в разі, якщо вона підвищена, відпочиваючого на деякий час відводять в спеціальну кімнату. Через півгодини проводяться повторні заміри, і якщо «жар» від сонця не спав, то викликають медиків. Вони можуть зробити тест на коронавірус (безкоштовно) і ізолювати людину до отримання результатів, а пізніше лікувати по страховці.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.