“Нова пошта ” втратила посилку за 4 тисячі доларів – клієнтові запропонували 200 гривень компенсації

Нещодавно в мережі обговорили один цікавий випадок, який стався з користувачем послугами поштового компанії. Його посилку втратили.

Чоловіка звуть Максим Смешко. У соціальній мережі Фейсбук він звернувся до представництва Нової пошти, і розповів історію про те, як з міста Запоріжжя в українську столицю він відправив цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер.

цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер
Цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер

Хоча він відправив річ, вартістю 4 тисячі доларів, в оціночної вартості вказав мінімальну – 200 гривень. Каже, раніше вже здійснював схожі відправки, і ніяких подібних проблем не виникало. Однак з цією посилкою стався форс-мажор – машина згоріла.

“Відправлений був Asic-майнер, вартість 4000 доларів, оцінений він був мною мінімально, так як проблем ніколи не виникало. У накладній так і було зазначено – asic miner. (…) Посилка не дійшла до одержувача! Звернувся на гарячу лінію . Спочатку мені на гарячій лінії відповіли, що посилка пропала, а потім, через час, сказали, що машина згоріла! “,

– ось як описує ситуацію потерпілий у цій ситуації клієнт Нової пошти Максим Смешко.

Потім він пішов до відділення Нової пошти, щоб написати скаргу.

Претензія в Нову пошту
Претензія в Нову пошту

Претензію клієнт склав, проте за правилами компанії, користувачам компенсують виключно оціночну вартість посилки в разі її втрати або порушення цілісності товару при транспортуванні.

“Згідно п. 7.2.2 Публічного договору про надання послуг з організації перевезення відправлень, в разі повної втрати або пошкодження посилки з вини експедитора, останній повертає замовнику суму, яка дорівнює оголошеної вартості відправлення (але не більше, ніж фактична вартість посилки), і провізну плату, сплачену замовником згідно з відповідною експрес-накладної “,

– пояснює Нова пошта у відповіді потерпілому.

Природно, він буде вимагати компенсацію через суд, однак поки що на це потрібен час, адже під час карантину судові справи розглядаються рідше.

Популярне

Схожі статті

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.

Хліб готую тільки вдома. Хрусткий і рум’яний, а так просто і швидко: додаю для аромату часничок і зеленушку

Щоб поставити на стіл смачний хліб, не потрібно йти в булочну. Хрусткий зовні та м'який усередині ароматний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

“Зрозуміло, хто справжня мама дітей”: розкрита сімейна таємниця Алли Пугачової і Максима Галкіна про двійнят

Алла Пугачова і Максим Галкін продовжують бути найобговорюванішою парою в російському шоу-бізнесі. З'явилася нова версія, пов'язана з рідством Примадонни та двійнят Лізи і Гаррі.