Лотерея Грін Кард в 2023 році: правила і секрети, вимоги до учасників та як взяти участь українцю

Green Card - це щорічний конкурс, що дає змогу отримати права громадян США, а також певні привілеї. Коли починається лотерея грін кард 2023-2024 та як взяти участь українцю докладно у нашій статті.

Коли починається лотерея грін кард 2023

Америка – країна мрій для багатьох. Сьогодні, маючи закордонний паспорт і певну суму грошей можна відвідати майже будь-яку країну світу. Проте якщо ви плануєте переїхати на постійне місце проживання за кордон, то це трохи складніше. Щороку, восени проводиться розіграш диверсифікованих віз. Грін картами їх назвали, звісно, через колір, і це більш поширена назва. Власники Green Card можуть жити, працювати, навчатись, покидати територію країни, отримувати соціальні виплати, відкривати рахунки в банку США, єдине, чого вони не можуть – брати участь у виборах.

Переваги та привілеї для власників грін кард

Зазвичай прийом анкет починається на початку жовтня і завершується на початку листопада, лотерея грін кард 2023 DV-2025 випадає на період з 4 жовтня по 7 листопада. Безпосередньо розіграш і оголошення результатів проводиться навесні наступного року – у травні. І після цього восени проводять співбесіду та видачу віз.

Важливо! Повідомлення про результати розіграшу Green Card (Грін-Кард) не надсилають електронною поштою, та не повідомляють про нього телефоном. Ви повинні слідкувати за результатами на сайті.

Як подати заявку на грін кард 2023

Взяти участь у лотереї може кожна людина старше 18 років, участь безкоштовна. Хіба що, у разі виграшу, вам потрібно буде сплатити державне мито у розмірі 330$ за кожного члена сім’ї. За умовами, крім вас, переїхати можуть члени вашої родини: чоловік/дружина, діти до 21 року (якщо вони не перебувають у зареєстрованому шлюбі). Зверніть увагу, що факт внесення людини у заявку як родича не зобов’язує її емігрувати разом з вами.

Вимоги до учасників лотереї Green Card (Грін-Кард):

  1. Ви маєте народитися в країні, яка є в списку допущених країн-учасників. Щороку він змінюється, тож врахуйте цей момент.
  2. У вас має бути середня освіта або 2 роки стажу за останні 5 років за висококваліфікованою спеціальністю. Звісно, це має бути підтверджено документально.
  3. Відсутність кримінального минулого та судимостей.
  4. Бути здоровим – не мати захворювань, які б зашкодили американському суспільству. Мова як про фізичні, так і про психічні захворювання. Мати всі необхідні щеплення із затвердженого списку.
  5. Не мати у минулому досвіду депортації або нелегального проживання у США.
  6. Всі відомості, що ви вказуєте у документах повинні бути чесними. За шахрайство або підробку документів передбачено дискваліфікацію. Не можна подавати більше ніж 1 анкету на 1 людину – це розцінюється як шахрайство.

До речі, якщо ви вже перебуваєте у США, але ще не маєте Green Card, то ви теж маєте право подавати заявку на участь в лотереї, навіть у випадку коли ви подали заявку на візу іншого типу.

Лотерея грін кард в 2023 році: правила і секрети

Лотерея грін кард в 2023 році: правила і секрети

Крім вимог, є й деякі секрети, як підвищити свої шанси:

  • Подавати заявки можуть обоє з подружжя, тоді у разі виграшу одного з них, другий може переїхати як близький родич.
  • Якщо ви народилися у країні, яка не входить у перелік допущених, але при цьому ваші батьки є громадянами такої країни, ви можете брати участь за країною походження одного з ваших батьків. Для цього треба відповідати такій умові: на момент вашого народження жоден з батьків не проживав постійно у країні, де ви народилися.
  • Якщо ваші діти ще не досягли 21 року, але вже відповідають вимогам (пам’ятаємо, що вони мають бути неодружені) – вони можуть подавати заявку і включити відомості про батьків. Таким чином, якщо заяви подадуть всі члени родини, шанси збільшуються в кілька разів.
  • Також переїхати на тих самих умовах можна парі, що не перебуває у зареєстрованому шлюбі на момент подачі заявки. Щоправда, для цього вам потрібно буде все ж встигнути оформити стосунки офіційно до моменту передачі візи DS-260. Але не варто хитрувати, бо якщо ваш шлюб викличе сумніви, вам можуть призначити перехресне інтерв’ю, і тут ваші шанси можуть стрімко впасти. Або ж ваші заявки/-ку взагалі дискваліфікують.
  • Будьте уважними при внесенні своїх особистих даних, особливо ПІБ транслітерацією. Дуже часто помилки на цьому етапі стають причиною відмови, а наступний шанс буде лише через рік.
  • Знання англійської мови не є обов’язковим, але на етапі співбесіди надасть вам певну перевагу. Ви маєте довести свою користь американському суспільству та докладно розповісти, чому вам необхідно переїхати до Америки.

Як бачите, вимоги не надто суворі та їх легко виконати, а знаючи правила і секрети лотереї грін кард, можна ще й підвищити свої шанси.

Лотерея грін кард у 2023 році: як взяти участь українцю

Якщо ви відповідаєте вищезазначеним вимогам, ви можете самостійно подати заявку на сайті.

Кроки для отримання грін кард:

  1. Подати заявку на сайті у зазначений період часу.
  2. Для подачі заявки потрібно: заповнити анкету, мати фотографію, що відповідає вимогам та дійсний закордонний паспорт.
  3. Після виконання перших двох кроків, ви отримаєте номер з підтвердженням. Його необхідно зберігати, бо саме за ним проходить ідентифікація.

Розігрується 50 000 грін кард, але заявок приймають набагато більше, оскільки деякі кандидати після перевірки можуть не відповідати вимогам чи з якихось причин не звернутись до консульства після виграшу.

Як подати заявку на грін кард 2023

Лотерея грін кард в 2023 році: міфи

Оскільки лотерея не дає 100 гарантії, це всього лише розіграш, який проводиться серед заявок, що відповідають вимогам, то не дивно, що навколо неї з’явилося багато міфів.

Міфи про грін кард:

  • Виграш у лотереї гарантує отримання диверсифікаційної візи.
    Насправді – ні. Після оголошення результатів розіграшу проводиться інтерв’ю з візовим офіцером, саме на цьому етапі й вирішується, отримаєте ви візу чи ні.
  • Українці цього року не можуть подавати заявку на участь.
    Цей міф існує вже багато років, та це не правда. Україна входить в список країн, жителям яких можна брати участь, і якщо ви відповідаєте вимогам – можете сміливо подавати документи.
  • Можна не вказувати дружину/чоловіка, з яким не проживаєш, але й не розірвано офіційний шлюб.
    Це не правда. Ви повинні вказати відомості про всіх близьких родичів: дружина/чоловік, діти (в т.ч. усиновлені). Якщо ви не проживаєте разом, цей факт має бути офіційно підтверджено. За порушення цього пункту вам загрожує дискваліфікація.
  • Переможцю надається житло, соціальні виплати та робоче місце.
    Це також не відповідає дійсності. Все навпаки, ще на співбесіді ви маєте довести, що принесете користь американському суспільству, а не станете тягарем.
  • Якщо звернутись в агенцію, то ви точно отримаєте Green Card.
    Розіграш грін кард проводиться за допомогою програми, яка рандомно (випадковим чином) обирає переможців. Співробітники агенції (це посередники) можуть допомогти тільки заповнити вашу анкету та надіслати її, але ніякої гарантії вони надавати не можуть. Якщо вам щось обіцяють, а тим паче за додаткову плату, швидше за все це шахраї.

Звісно, лотерея не дає 100% гарантії отримання грін кард, щороку мільйони людей по всьому світу випробовують свою вдачу. Проте, якщо підійти до питання серйозно: підготувати пакет документів, правильно та чесно надати відомості про себе та членів родини – це цілком реально. А через 5 років постійного проживання у США можна отримати громадянство.

Лотерея проводиться 1 раз на рік щоосені, якщо з будь-яких причин ви не встигнете подати заявку цього року, то слідкуйте, коли розпочнеться розіграш грін кард 2024. З умовами, правилами і секретами ви вже ознайомились, тож ви на крок попереду тих, хто випробовуватиме свою долю вперше.