В Україну мчать люті морози, незабаром вріже до -14 градусів: точний прогноз погоди і дати похолодання

Синоптики прогнозують надзвичайно холодну погоду в Україні. Поради від спеціалістів щодо підготовки до холодів, теплового комфорту та безпеки на дорогах.

Надвечір 19 листопада українці мають бути готові до різкого перепаду температур, оскільки синоптики прогнозують надзвичайно холодну погоду вже з наступного тижня. Вдень очікується, що температура повітря коливатиметься від -3 до -5 градусів, а вночі спускатиметься до зимових -8…-14 градусів по областях країни.

В Україну мчать люті морози

Напередодні цього похолодання в усій Україні очікується мокрий сніг, і температура не підніметься вище +4…+7 градусів. Дощі триватимуть, особливо на заході країни, а на півночі можливі помірні дощі та мокрий сніг.

Синоптики передбачають, що 20 листопада в Україні буде хмарно з проясненнями. На південному заході очікуються дощі та можливий сніг, а в південній частині в Криму та Одеській області – сильні дощі.

Температурні показники протягом доби в південній частині коливатимуться від 2 до 7 градусів, в Криму від 4 до 9 градусів тепла. У інших областях очікується від 1 до 6 градусів приморозку вночі та від 3 морозу до 3 градусів тепла вдень, на Закарпатті до 7 градусів тепла.

В Україну мчать люті морози

У Києві 20 листопада очікується хмарна погода з можливими дощами. Вітер північно-східний, зі швидкістю 8-10 м/с. Температура вночі буде варіюватися від 1 до 6 градусів морозу, а вдень буде 5 градусів тепла.

Зауважимо, що сьогодні в деяких областях випав сніг, і це може бути передвісником надходження сильних морозів найближчим часом. Синоптики рекомендують прийняти відповідні заходи для збереження тепла та підготовки до холодної погоди.

Слід надати перевагу теплому одягу та обігріву приміщень, де ви часто перебуваєте. Також радимо водіям та пішоходам бути обережними на дорогах. Слідкуйте за оновленнями погодних прогнозів та залишайтеся у безпеці!