Традиційні вареники з картоплею за бабусиним рецептом: буквально розчиняються в роті – найпростіший рецепт

Складно знайти людину, яка не любить вареники. Вони завжди нагадують смак дитинства. Тільки не магазинні, а справжні, домашні, як у бабусі або мами.

Якщо ви думаєте, що їх складно і довго готувати, то дуже помиляєтеся! Рецепт простий і дуже нехитрий. І ми зараз їм з вами поділимося!

Що потрібно взяти для приготування вареників з картоплею?

  • Вода 1 склянка
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 1/2 ч. Л.
  • Борошно 2 склянки
  • Картопля 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рослинна олія 2-3 ст. л

Процес приготування вареників

Улюблені вареники
Улюблені вареники

У злегка підігріту воду вбиваємо яйце, солимо і ретельно розмішуємо. Поступово додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб в результаті вийшло досить щільне і еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. «Дійти».

В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищаємо і подрібнюємо цибулю, який необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячий картопля добре розминаємо і з’єднуємо з лушпиння піджаркою, перчимо до смаку.

Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржі», в які поміщаємо злегка остигнула начинку. Ретельно скріплюємо краю тесту, і отримані вареники з картоплею відварюємо 5-7 хв. (Поки не спливуть) в злегка посоленной воді. Особливо добре поєднується готову страву зі сметаною.

вареники
вареники

Ідея для рецепта взята на порталі RUD.UA .

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.