“Готує вся Одеса”: рецепт маринованих кабачків від зірки “МастерШеф” Тетяни Литвинової

Відома в Україні кулінар Тетяна Литвинова поділилася унікальним сімейним рецептом маринованих кабачків – такої смакоти ви ще не куштували. Швидше записуйте!

Тетяна Литвинова – зірка відомого кулінарного змагання “МастерШеф”. Окрім свого захоплення готуванням, знаменитість також любить ділитися з шанувальниками цікавими рецептами та хитрощами з всесвіту кулінарії. Так, нещодавно Литвинова розповіла, як приготувати смачні мариновані кабачки за унікальним сімейним рецептом.

Це – хітяра! Спочатку правила бал бабуся, потім мама, роздавали цей рецепт. Зараз так готує вся Одеса. Не рецепт, а золото!

– прокоментувала Литвинова і запропонувала швидше запасатися кабачками, доки не закінчився овочевий сезон.

Складові:

  • Кабачки – до 2 кілограм;
  • Кріп – пучок;
  • Часник – 10-12 зубчиків;
  • Лавровий лист – 3 шт;
  • Перець чорний горошком;
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 190 г
  • Сіль – 70 г
  • Оцет 9% – 190 мл

Тетяна Литвинова наголосила на дуже важливому моменті: кількість інгредієнтів для розсолу кулінар рекомендує ніяк не змінювати.

Приготування:

Перший крок. Вибирайте невеликі кабачки, щоб насіння всередині овоча не виявилося занадто великого розміру. Добре помийте овочі, відріжте “попки” і наріжте кабачки кільцями. Чистити овоч не потрібно. На цьому етапі поставте чайник закипати.

Перший крок

Другий крок. У кожну банку покладіть спочатку до трьох гілок кропу, потім по одному лавровому листку, по скибочці гострого перцю, кілька зубців часнику, а також по 5 горошинок перцю. Потім щільно утрамбуйте нарізані кільцями кабачки.

Другий крок

Третій крок. У цей момент чайник із водою вже закипить. Залийте кабачки окропом, накрийте чистою кришкою і дайте їм “відпочити” десять хвилин. Потім обережно злийте воду з кабачків і відразу після знову залийте їх окропом. Так само залиште кабачки “відпочити” рівно на десять хвилин. Ви в цей час можете приготувати розсіл.

Третій крок

Четвертий крок. Підготуйте все потрібне для розсолу. Півтора літри води разом із цукром та сіллю поставте закипати на вогонь. Доведіть рідину до кипіння і лише наприкінці додайте туди необхідну кількість оцту. Дайте розсолу трохи покипіти (буквально трішки), а потім знімайте з вогню.

Четвертий крок

П’ятий крок. Відразу після того, як ви злили окріп з кабачків, заливайте гарячий розсіл – не чекайте, він не повинен охолонути. Залийте рідину по самісінький верх банки – не варто залишати простору. Щільно закрутіть кришки, але будьте обережні – не отримайте опік.

П’ятий крок

Після цього закутайте банки в ковдру і дайте їм охолонути. Після повного остигання кабачки можна буде їсти через тиждень.

Залишіть кабачки остигати, щільно укутавши банки в ковдру