Не тільки яблука, цукор і борошно: ось що ще шеф-кухарі додають в рецепт шарлотки

Рецепт шарлотки складається не тільки з яблука, цукру і борошна. Досвідчені кухарі додають ще декілька інгредієнтів у тісто, які покращують смак.

Шарлотка – чудовий варіант десерту в холодну осінь, коли хочеться зігрітися чашкою чаю з десертом. Звичний смак заграє новими фарбами завдяки новим інгредієнтам в рецепті. Так ще готували наші бабусі, це не класичний варіант, але точно вам сподобається.

Інгредієнти

  • яблука – 300 г,
  • сир (творог) – 150 г,
  • борошно – 130 г,
  • курячі яйця – 3 шт,
  • цукор – 0,5 стакана,
  • вершкове масло – 20 г,
  • розпушувач – 1 ч.л.,
  • ванілін – дрібка.

Чим смачніші і соковитіші яблука та сир, там вдаліше вийде шарлотка, тому ретельно підбирайте продукти.

Рецепт шарлотки

Як спекти шарлотку яблуками і сиром в духовці? Спочатку підготуйте інгредієнти. Борошно беріть найвищого сорту, яблука можна брати як одного сорту так і різних, головне, щоб вони були соковитими, запашними і смачними. Яйца потрібні крупні, якщо вони маленькі за розміром, то краще візьміть на одне яйце більше.

Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками
Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками

Перетріть сир через сито, щоб маса стала однорідною і без грудочок. Окремо збийте яйця з цукром до утворення густої піни, яка триматиме форму. Обережно всипте до яєць просіяне з розпушувачем борошно і перемішуйте м’яко силіконовою лопаткою, потім додайте сир і нарізані на кубики яблука, очищені від шкірки або зі шкіркою, як більше подобається.

Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками
Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками

Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть туди тісто і відправте в духовку розігріту до 180 градусів на 30 хвилин, за цей час пиріг має пропектися. Перед подачею на стіл дайте трохи охолонути і розрізайте на порційні шматочки. Шарлотка добре смакує з чаєм, кавою.

Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками
Незвичайний рецепт шарлотки з яблуками

Враховуйте, що духовки у всіх різні, тому температура і час приготування може відрізнятися від вказаних в рецепті, а борошна може потребуватися трохи більше чи менше, орієнтуйтеся не на кількість, а на бажану консистенцію тіста.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.