Приголомшливий швидкий сметанний без випічки: готуємо торт без світла і духовки

Зараз, у складний для України час, коли регулярно відключають електроенергію, рецепти, які готуються швидко і без випічки стали ще більш популярними. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і легкий у приготуванні сметанний торт.

Цей сметанний торт готується без випічки та без желатину. Тож це дійсно торт, а не желе. Десерт виходить дуже ніжний, але потрібно бути обережним! Вам захочеться з’їсти більше одного шматочка.

Інгредієнти:

Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см та висотою 6 см.

Основа:

  • Пісочне шоколадне печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • молоко – 1 ст.л.

Крем:

  • Сметана жирність 20% – 400 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 150 г (8 ст. ложки без гірки);
  • борошно – 50 г (2 ст.ложки без гірки);
  • ванільний цукор – 10 г;
  • вершкове масло – 100 г.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо крем. Для цього потрібно взяти 150 г цукру та додати до нього 50 г борошно. Ретельно перемішуємо. В суху суміш додаємо 2 яйця і добре перемішуємо, а після цього додаємо 400 г сметани. Розмішуємо так, щоб всі інгредієнти з’єдналися один з одним.

Ставимо отриману масу на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи вінчиком. Після закіпання суміш потрібно тримати на вогні ще близько 1 хвилини. Вогонь має бути мінімальним, щоб заварна основа не підгоріла.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему

Після того, як заварна маса загустіла, знімаємо її з вогню і даємо повністю охолодитися. В цей час готуємо основу для торту.

Для цього беремо 300 грам шоколадного пісочного печива і подрібнюємо у блендері, або за допомогою підручних методів. У подрібнену крихту додаємо 120 грам розтопленого масла і 1 столову ложку молока. Готова суміш не має стати тістом. Має вийти маса, яка буде стискатися в комок, якщо ви її стиснете і легко розсипатися назад.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування основи
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування основи

Відкладаємо ⅓ частину крихти.

Формуємо торт.

На тарілку виставляємо кондитерське кільце діаметром 18 см, стінки вистелаємо ацетатною плівкою, або пергаментом для випічки. Висипаємо ⅔ шоколадної крихти у форму. Розрівнюємо і формуємо бортики. Можна скористатися ложкою, а дно можна утрамбувати склянкою.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: формування десерту
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: формування десерту

Доготуємо крем. Потрібно збити 100 грам вершкового масла разом із ванільним цукром міксером. Окремо збити нашу заварну основу і поступово додавати в неї вершкове масло, під час збивання. Також це можна зробити не міксером, а з допомогою вінчика, але збивати потрібно ретельно. У вас має вийти ніжний і легкий крем.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему

Перекладаємо весь крем у форму, розрівнюємо. Шоколадною крихтою, яку ми раніше залишали, повністю засипаємо верх. Ставимо в холодильник на 5 годин або на ніч.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки

Десерт готовий. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.