Що приготувати, коли немає світла: ТОП-5 ситних і простих рецептів нашвидкуруч, які завжди виручають

Навіть попри відсутність електроенергії кожному українцю хочеться їсти смачно та ситно. Ми підготували підбірку найкращих ідей, що приготувати, якщо вдома немає світла, газу та навіть води

Чимало людей навчились пристосовуватись до планового вимкнення електроенергії, проте у разі екстреного відключення світла ви точно не залишитесь голодними. Пропонуємо 5 простих і ситних рецептів страв, якими можна нагодувати всю родину.

Суп або борщ у термосі

Суп або борщ у термосі

На випадок блекауту не лише газова горілка чи павербанк – це речі першої необхідності. Так, наприклад, завдяки термосу ви легко можете приготувати смачний суп чи навіть борщ. Для приготування супу потрібні бульйонний кубик, морква та цибуля, сіль та інші спеції на смак, а також локшина.

Наріжте інгредієнти та закиньте все у термос, додайте гарячої води та залиште на 1,5-2 години. Якщо хочете приготувати борщ, то бульйонний кубик замініть на борщову заправку та додайте ковбасу.

Боул з кускусом

Боул з кускусом

Для приготування страви у середземноморському стилі потрібні кускус, овочі на власний смак (томати, цибуля, солодкий перець, оливки), зелень, фета, оливкова олія, лимон, бальзамічний оцет.

Спершу залийте кашу гарячою водою в пропорції 1:1 та залиште “запарюватись”. Кускус буде готовий, коли об’єм збільшиться вдвічі. Додайте до каші оливкову олію. Після наріжте необхідні овочі та сир і додайте до каші. Тепер приготуйте заправку: змішайте олію, лимонний сік, лимонну цедру, оцет та сіль. Додайте соус до каші та смакуйте.

Ванільна вівсянка з бананом

Ванільна вівсянка з бананом

Якщо хочете посмакувати чимось солодким, то придбайте вівсяні пластівці, молоко, насіння чіа, ваніль та корицю, грецький йогурт і мед, а також найголовніший інгредієнт – банани. Для приготування потрібно викласти у тарілку або банку вівсяні пластівці та залити їх молоком. Додайте до пластівців усе, крім банану та йогурту. Залиште цю суміш на 2-3 години у прохолодному місці, а потім викладіть зверху йогурт і банан.

Салат з консервованої квасолі

Салат з консервованої квасолі

Найпростіший та все одно смачний і ситний варіант перекусу на випадок блекауту – це салати. Салат із консервованої квасолі не лише стане смачним прийомом їжі, а й ситним. Викладіть у тарілку квасолю, мариновані гриби, зелену цибулю, кукурудзу та тунець і заправте усе улюбленим соусом – майонез або олія. На власний смак можете змінювати інгредієнти.

Запашна гречка з грибами

Запашна гречка з грибами

Для приготування цієї страви знадобиться газова горілка для того, щоб підсмажити гриби. Втім, якщо горілка відсутня, свіжі гриби можна замінити на мариновані – їх смажити не треба. Промийте гречку та залийте водою (гарячою або холодною – неважливо). Залиште кашу на 5-6 годин. Після – додайте гриби до каші та смакуйте.