Два варіанта тіста, з яким вареники і пельмені вийдуть ідеальними: прості та швидкі рецепти

Здається, в приготуванні тіста для вареників та пельменів немає нічого складного. Втім, не у всіх виходить ніжне і м'яке тісто, яке не розварюється і не липне до столу.

В цій статті ми розповімо вам про 2 абсолютно різних рецепта тіста для вареників та пельменів, але вони обидва дуже вдалі. Вироби з таким тістом виходять дуже ніжні. Саме тісто гарно зліплюється і не розварюється під час варки.

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • вода – 250 мл
  • сіль – 1 щіпка
  • яйця – 1 шт
  • рослинна олія – 1 ст.л
  • борошно – 550 гр.

Спосіб приготування:

Першим секретом ідеального тіста для вареників і пельменів – це тепла вода. Вода має бути приблизно 40-50 градусів. У теплу воду додаємо сіль, яйце і рослинну олію, перемішуємо. У готову суміш вмішуємо борошно, поки тісто не стане м’яким та еластичним.

Як приготувати ідеальне тісто на вареники і пельмені
Як приготувати ідеальне тісто на вареники і пельмені

З вказаних інгредієнтів вийде приблизно 880 гр готового тіста. Тісто не липне ні до рук, ні до столу.

Рецепт №2

Другий рецепт ідеального тіста для вареників та пельменів – заварне тісто.

Інгредієнти:

(стакан 200 мл)

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода (окріп) – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати одне яйце з сіллю та рослинною олією. В іншу миску просіюємо борошно, додаємо яєчну суміш і добре перемішуємо, щоб яйце не “зварилось” під час заварювання тіста. Далі додаємо 1 склянку крутого окропу, який тільки закипів. Швидко мішаємо, не зупиняючись. Переміщаємо суміш з миски на стіл і продовжуємо вимішувати, поки тісто не стане однорідним, гладеньким і пружним. Додатково борошно підсипати не потрібно. Готове тісто потрібно залишити “відпочити” на 10-15 хв. Тісто виходить дуже м’яким і слухняним.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.