Беру кулачок фаршу та готую цілу гору котлет на тиждень: як приготувати смачні котлети до пюре за 15 хвилин

Соковиті, смачні м'ясні котлети завжди вдало доповнюють будь-який обід чи вечерю. Кулінари поділились секретом, як приготувати багато котлет з маленького шматочка фаршу

І дорослі, і діти полюбляють домашні соковиті котлети. М’ясні кульки завжди ідеально доповнюють будь-яку страву, а особливо смакують в тандемі з легким салатиком. Зазвичай до котлет подають пюре або макарони, втім найголовніше в цьому питанні – не гарнір, а вдалий рецепт смачної закуски. Для приготування смаколика не потрібно бути кулінаром найвищого рівня. Пропонуємо простий рецепт гори котлет з маленького шматочка фаршу.

Рецепт смачних котлет

Для приготування котлет потрібні наступні інгредієнти:

  • Куряче м’ясо;
  • Цибуля;
  • Білий хліб;
  • Молоко чи вода;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Перець чорний;
  • Петрушка;
  • Рослинна олія.

Перше за все потрібно замочити хліб без скоринки у молоці або воді, залишити на 5 хвилин. У цей час дрібно поріжте цибулю.

Наріжте цибулю
Наріжте цибулю

Наступний крок – приготувати фарш за допомогою м’ясорубки. Якщо для котлет ви використовуєте готовий фарш, то помістіть його в окрему тарілку чи миску. Додайте до фаршу яйця, хліб, цибулю, часник, петрушку, сіль та перець.

Замішайте фарш на котлети
Замішайте фарш на котлети

Важливо відбити готовий фарш на котлети – так вони будуть соковитішими. Після цього дайте йому “відпочити” 10 хвилин і починайте обсмажувати на добре прогрітій пательні з олією. Смажте котлети до скоринки з обох сторін.

Почніть смажити котлети
Почніть смажити котлети

Лайфхаки по приготуванню котлет

Досвідчені домогосподині мають у своєму арсеналі чимало кулінарних секретів, які сьогодні модно називати “лайфхаками”. Як приготувати багато котлет з мінімальної кількості фаршу, як зробити так, щоб під час приготування вони не прилипали до пательні та відповіді на інші питання нижче.

  • Для того, щоб з маленького шматочка фаршу вийшло багато котлет, потрібно скористатись “економним лайфхаком”. Додайте до заготівлі на котлети трішки відвареного рису. На смак каші майже не буде помітно, втім об’єм фаршу одразу збільшиться;
  • Щоб котлети не прилипали до пательні, вона має бути добре прогріта, з достатньою кількістю олії на ній, а також сковорідка мусить бути з товстим дном;
  • Деякі кулінари радять додавати до фаршу безпосередньо перед смаженням жменю дробленого льоду – так котлети будуть соковитішими.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.