Нагадують смак дитинства: оладки на кефірі, які за цим рецептом вийдуть повітряними і пухкими

Оладки – всім відома страва ще з дитинства. Зі сметаною, джемом, чи варенням – їх полюбляють і дорослі і діти. Втім, приготувати пухкі і ніжні оладки вміє далеко не кожна господиня.

В цій статті ми розповімо вам рецепт ідеальних оладок, які легко готуються і виходять неймовірно смачними. Рецепт цієї страви надзвичайно простий, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Втім, саме таке співвідношення інгредієнтів робить оладки повітряними, ніжними і дуже смачними. Після смаження млинчики не оппадають, добре тримають форму.

Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;
  • сода – 1 ч.л без гірки;
  • цукор – 1-2 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • борошно – 1,5 склянки (склянка 200 мл).

Спосіб приготування:

Для приготування ідеальних оладок найкраще підійде домашній кефір, але якщо його нема, то підійде і магазинний. В посудину виливаємо кефір і додаємо неповну чайну ложку соди, добре перемішуємо. Має початися реакція соди та кефіру – почнуться утворюватись бульбашки.

 Оладки на кефірі, які за цим рецептом вийдуть повітряними і пухкими
Рецепт ідеальних оладок

В кефірну суміш додаємо цукор, дрібку солі і знову перемішуємо. Поступово вводимо борошно, постійно перемішуючи. Тісто має вийти досить густим. Пишність оладок напряму залежить від густоти тіста.

Рецепт ідеальних оладок
Рецепт ідеальних оладок

Смажити оладки потрібно на добре розпеченій пательні. На пательню наливає рослинну олію без запаху і ставимо на вогонь, коли олія добре розігріється, столовою ложкою накладаємо тісто.

Обсмажуємо оладки з обох сторін до золотистості.

Рецепт ідеальних оладок
Рецепт ідеальних оладок

Подавати оладки можна зі сметаною, медом, джемом чи з сиропом. Такі млинчики найсмачніші гарячими, але навіть після охолодження вони не твердіють і залишаються ніжними.

Смачного!

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.